Citroën Xsara: citroen xsara 2002 airbag probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 80 kw

hallo ik heb recent een citroen xsara gekocht alles in orde behalve het airbaglampje brand is redelijk iritant ik ben gaan uitzoeken hoe dit kwam nu blijkt de modulle stuk te zijn omdat de rechter airbag is afgegaan de crach data staat er in en kan niet wissen alles is wel hersteld zit een nieuwe airbag in de stoel maar nu ging ik kijken en de draden onder de stoel waaren niet aangesloten en de aansluitingen waren er afgeknipt doorgesoldeerd geweest denk ik maar ik wil het terug aansluiten maar er zijn 4 oranje draden die van de modulle komen 2 voor de airbag en 2 voor de gordelspanner maar hoe kan ik nu weten welke waar moet zijn alle 4 oranje kan iemand mij hiermee helpen ?



alvast bedankt raak er echt niet uit nu


mvg stijn

Stijnkegelaers

Geplaatst door Stijnkegelaers (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

mijn tip ????? LATEN DOEN, door een monteur die er verstand van heeft.

Stijnkegelaers (0), 11 jaar geleden

Ja dat dacht ik ook ben ermee bij een paar citroen garages geweest ze zeggen allemaal dat dit heel moelijk terug te vinden is en dat dit heel veel geld gaat kosten als zij dit moeten uitzoek dus ik wil graag weten is er een manier om dit te vinden of elektrisch schema ofzo

Nog een vraagje een airbag modulle laten resetten is dit veilig ?


Mvg Stijn

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

deze auto heeft nog het oude systeem dat wanneer de weerstand boven 1 ohm uitkomt het lampje in werking komt
onder de voorstoelen controleren of er geen stekkers meer zitten maar doorgesoldeerd is
en eventueel het centrale massapunt controleren op weerstand ook dit komt regelmatig voor

Stijnkegelaers (0), 11 jaar geleden

Hallo ja kheb het kunnen oplossen ik heb op een auto kerkhof een 2 de hands modulle gaan uitbouwen en het stuk kebelboom ineens mee naar huis genomen gemeten welke draad voor wat diende en alles doorgesoldeerd probleem opgelost alle lapjes weg en geen storing meer in de airbag systeem

Mvg Stijn

Bedankt voor julie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.