Citroën Xsara: Citroen Xsara beperkt vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 80 kw (chip 140 PK)

Hallo ik heb all enkele dagen last van beperkt vermogen als ik gas geef rond de 2000 toeren reageerde hij heel langzaam en vanaf de 3000 toeren voel hoor ik de turbo pas opkomen vroeger was dit Rond de 2000 toeren nu heb ik all het elektroklepje vervangen dat de turbo aanstuurt en de vacuum pomp alle 2 zonder resultaat heb de auto ook uitgelezen geen fouten gevonde wel was de voorgeschreven laaddruk op 2000 toeren belast veel hoger dan de werkelijk opbrengst 2000 millibar voorgeschreven en werkelijk 1100 millibar dus ik denk dat de turbo niet goed werkt wat kan de oorzaak zijn of hoe kan ik dit testen ?


Alvast bedankt

Mvg Stijn

Stijnkegelaers

Geplaatst door Stijnkegelaers (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen op storingen
sensor turbo contr ook vacuum slangen eventueel vervangen
turbo controleren op speling
inlaatkanaal niet grotendeels verstopt door vervuiling egr

Stijnkegelaers (0), 11 jaar geleden

Halo ik heb het probleem gevonden er zit een t stuk op de vacuumlijn waar de turbu lijn aankomt deze zat zo goed als dicht met vacuum meter gemeten en maar rond de min 200 veel te weinig dus egr staat all een tijdje gewoon dicht heb ik geen last meer van


Mvg Stijn

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.