Citroën Xsara: Snelheidsmeter en toelenteller op Xsara defect

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8i 16V

Afgelopen winter wilde mijn Xsara ineens niet meer goed starten. De startmotor draaide maar heel langzaam rond en de snelheidsmeter en toerenteller sloegen helemaal door tijdens starten. Sindsdien is het mis met zowel de snelheidsmeter als de toerenteller. Eerst gaf de snelheidsmeter ca. 60 km/h te weinig aan en deed de toerenteller het wel nog goed. Maar op dit moment komt de naald van de snelheidsmeter pas vanaf een snelheid van ca. 110 km/h los (dus als deze 30 km/h aangeeft rijd ik eigenlijk 140 km/h). De toerenteller doet helemaal niets meer.

Persoonlijk vermoed ik dat het met een slechte massa te maken heeft, want af en toe gaat starten nog steeds moeizaam en slaan de meters als een gek uit.

Iemand een idee waar ik het zoeken moet?

ad-lonn

Geplaatst door ad-lonn (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

je geeft het zelf al aan de tellers sloegen door
dus toerenteller met de accupool los nemen kijken of deze terug schiet
zo niet moet de tellerklok handmatig terug gezet worden dus uit elkaar halen
de snelheidsmeter goed zetten uit elkaar halen en de naald op de juiste snelheid
bv 60 km ook op deze snelheid van 60 km monteren aandrukken van de naald en controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.