Citroën Xsara: Noodloop

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Als motor koud loopt deze goed op zowel LPG als benzine. Na een kilometer of 10 treedt er een motorstoring op en gaat de motor noodloop. Stoppen, uitzetten en weer starten helpt meestal maar dan blijft lampje wel branden.

Iemand een idee? Dacht eerst dat het de bobine was maar dat lijkt niet logisch omdat ik na herstarten meestal weer zonder noodloop kan verder rijden.

gr Jelle

spiderjelle

Geplaatst door spiderjelle (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

eerst uitlezen op de aanwezigheid van foutcodes

spiderjelle (0), 11 jaar geleden

Is al eens gedaan maar daar komen wat vreemde zaken uit; brandstofniveau te laag, ontstekingsonderdrukking etc.
Het gekke is dat ie het dan zomaar ook weer een maand probleemloos doet.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Tja, wat noem je vreemd? Niet helemaal correct weer gegeven misschien of niet goed begrepen.
Ik vindt de meldingen niet vreemd en onderzoek ze altijd, voordat de katalysator ook nog sneuvelt.

Gas-systeem al eens door een specialist laten kontroleren?

spiderjelle (0), 11 jaar geleden

Ja, heb ik al wel eens laten doen. Kwam niets uit. Ik heb ook al eens de gasinjectoren vervangen. Overigens vertoont de auto de storing op zowel gas als benzine. Op gas loopt de auto wel beroerder als deze op noodloop springt.

Auto heeft overigens de nodige kilometers; 266000. Zou dat het kunnen zijn (versleten klepzittingen oid?)

spiderjelle (0), 11 jaar geleden

Zojuist een testrit gedaan van 10-15 km. Eerste driekwart prima, dan plotseling noodloop. Lijkt alsof eea te maken heeft met temperatuur, hoewel de temperatuurmeter keurig rond de 90 graden blijft schommelen. Ook na stoppen, stilzetten en weer starten blijft motor slecht lopen. Ik laat m nu afkoelen en kijk dan of het weer goed is. Iemand een idee wat een temperatuurgerelateerde storing kan zijn?

spiderjelle (0), 11 jaar geleden

Pfff, zelfde verhaal. Lijkt allemaal goed te gaan, en dan plots weer noodloop. Thuis even wachten, starten en weer ok. Staat nu al weer een hele tijd stationair te draaien maar ik weet bijna zeker dat als ik ga rijden het probleem er zo weer is. Hulp is meer dan welkom...

spiderjelle (0), 11 jaar geleden

Zou het de bobine kunnen zijn? Bij de xsara zit een afschermkap over de bobine. Ik heb de indruk dat de bobine niet helemaal goed meer is en dan zodra hij warm wordt storingen veroorzaakt. Ik heb zojuist zonder de afschermkap 20 km gereden en dat was zonder problemen. Ik laat het voorlopig maar even zo want dan kan ik in ieder geval rijden. Op een rustiger moment de kap er weer eens opdraaien om te kijken of het probleem zich weer voordoet.

Ben wel benieuwd of iemand met echt verstand van auto's deze diagnose kan onderschrijven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.