Citroën Xsara: Motorstoring zodra motor op temperatuur komt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Mijn xsara krijgt een motorstoring na ongeveer 10 a 25 kilometer rijden, dan geeft het dashboard een motorstoring aan en gaat de motor in noodloop. Wanneer de storing optreedt verschilt nogal, enige overeenkomst is dat de motor goed loopt als deze koud is.

Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik ook regelmatig een storingsmelding maar de motor bleef normaal lopen. Deze storingen verdwenen vanzelf en op een gegeven moment bleven ze permanent weg. Tot onlangs dus.

Ik heb de auto twee jaar geleden bij de LPG specialist laten uitlezen, daar kwamen geen bijzonderheden uit. De storing doet zich trouwens bij zowel benzine als LPG voor.

Afgelopen weekend heb ik de computer bij de garage laten uitlezen. Verschillende foutcodes; te laag brandstofniveau, onstekings.... B (ben de exacte naam vergeten), onstekingsonderdrukking.

Als de auto even wordt stilgezet en na een poosje weer wordt gestart loopt deze weer goed, voor zo lang het duurt.
Het lijkt mij dat de storing temperatuurafhankelijk is, zou het de bobine kunnen zijn die als deze warm wordt de storing veroorzaakt? Of moet ik ook aan andere oorzaken denken.

De auto staat op de nominatie te worden vervangen, hij heeft al 270000 gelopen en het wordt tijd voor een nieuwe. Met deze storing levert hij al helemaal niks meer op dus ik zou m graag nog even klaarmaken. Hele hoge kosten zit ik natuurlijk niet meer op te wachten.

In de hoop dat iemand mij advies kan geven deze topic. Alvast bedankt.

spiderjelle

Geplaatst door spiderjelle (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen kijken welke storingen aanwezig zijn dit zijn de p codes

spiderjelle (0), 11 jaar geleden

Bleek toch het bobineblok te zijn. Vervangen en sindsdien loopt alles weer zoals het hoort! Bedankt voor alle bijdragen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.