Citroën Citroen ZX: Citroen ZX 2.0 16v motor problemen

Bouwjaar: 1993

Hallo,

Ik had wat problemen met mijn auto en wilde online kijken of ik er wat info over kon vinden.

Ik heb recentelijk een citroen zx 2.0 16v aangeschaft. (uit 1993 met 130.000 km)

Hij ziet er verder perfect uit, echter na 2 weken (heb um nu 3 weken) gaat de motor wat vaag doen.

Een aantal kenmerken :

Als ik moet stoppen voor een stoplicht, en mijn koppeling in trapt valt m'n toerent al naar beneden totdat de motor bijne uitvalt( je voelt hem protesteren), en net voordat hij uitvalt geeft ie automatisch een dot gas (1500 toeren), en dan valt ie weer terug tot ie bijna uitvalt, en dan weer een dot gas. Dat schommelen komt langzaam tot rust.

Enkele malen is reeds de motor daardoor uitgevallen (ook 1 keer in een bocht toen ik terug niet snel genoeg terug schakelde.... was wel lastig met rem bekrachtiging ....)

Af en toe gaat het zelf diagnose lampje van de monitor branden. Als ik dan m'n koppeling intrap, en dan wacht tot de toeren stationait draaien dan gaat het lampje weer uit.
In het onderhouds boekje staat dat er dan wat mis is met de injectie van de motor ( wat het haperen bij stilstaan wel verklaart)

Er zit een aardig pijp onder de auto, maar ik heb toch zwaar de indruk dat deze veel meer lawaai maakt als dan toen ik hem kocht. Pas als de toeren boven de 4000 a
4500 komen is ie ineens stil, daarvoor maakt ie ... een enorm kabaal.

Ik wilde weten waar zulks een probleem in kan zitten en of reparene van zulks een probleem enorm veel geld gaat kosten......

Alvast bedankt voor de moeite

ViTaMiN

Geplaatst door ViTaMiN , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

sarabande99 PRO, 17 jaar geleden

storingscode uitlezen of laten doen

conroleren of de katalysator stuk ( co meten

sarabande99 PRO, 17 jaar geleden

storingscode uitlezen of laten doen

conroleren of de katalysator stuk ( co meten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.