Citroën Berlingo: Commonrail injectors

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Waar moet ik op letten als je een cr injector wil vervangen van een commrail diesel met een motormagnenment van Siemens?
Kan je ook zomaar een injector van een andere motor gebruiken?
Zijn deze injectors te reviseren of moet je altijd vervangen?
is er nu niemand die hier iets van af weet, heb persoonlijk nog geen ervaring met storingen met commonrail diesel.
vandaar deze vraag.

Monkey

Geplaatst door Monkey (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

citroenmonteur (0) PRO, 17 jaar geleden

Let op de klasse die op de verstuiver staat. Er moeten altijd 4 verstuivers van dezelfde klasse gemonteerd zijn in een motor. Sommige injectoren zijn te reviseren maar ook een heel aantal niet. Ik weet zo niet exact welke.
Verder moet je natuurlijk er schoon werken met dit type hd inspuiting, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Monkey (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor de informatie, citroënmonteur.

Ondertussen weet ik al dat bij een siemens systeem cr injectoren een piezo cristal er in zit en bij een bosch systeem cr injectoren een spoel er in zit.
Nadat je de injectoren heb vervangen moet je ze dan ook de codes ook ingegeven aan de regeleenheid of is het mogelijk om een proefrit te maken van een half uur. Zodat de regeleenheid ze heeft erkend welke cillinder 1, 2, 3, 4 is.

citroenmonteur (0) PRO, 17 jaar geleden

De piezo verstuivers zijn sowieso niet te testen.
De regeleenheid moet alleen weten de klasse van de injectoren in de meeste gevallen. En als je dezelfde klasse verstuivers monteerd als er inzat hoef je sowieso niets in te geven.
De plaats van de injectoren maakt niet uit, dat wordt bepaald door de kabelboom. cil 1 is altijd cil 1 en 2 altijd 2 enz. net als bij benzineinjectoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.