Citroën Xsara Picasso: contragewicht bij citroen xara picasso uit 2002.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste mensen,

Ik heb een picasso uit 2002 1.8 benzine. De garage heeft het contragewicht dat op één van de loopwielen van de distributieriem zit eruit gehaald want hij rammelde en was versleten. Het advies was dat bij het vervangen van de distributieriem over een jaar het contragewicht dan mee vervangen kan worden.
mijn vraag is: wat is de funxtie van dit contragewicht en kan het kwaad om er zo nog mee door te rijden? Vr. groet, Robert Guis.

Ronert68

Geplaatst door Ronert68 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

De naam zegt het al contragewicht , om een kracht die ontstaat een bepaalde kant op , een tegengestelde kracht te geven zodat alles met minder resonantie/trilling functioneerd.
Zeker gezien het feit dat het hier om de distributieriem gaat , zou ik alles laten vervangen , een geknapte riem richt vele malen meer schade aan dan nu de boel preventief laten vervangen qua kosten.
Tenzij de monteur natuurlijk alle verantwoordelijkheid op zich neemt , maar dat denk ik niet.

harry4203 (460) PRO, 11 jaar geleden

ze zullen de rubber trillingsdemper in het nokkenastandwiel wel bedoelen. persoonlijk zou ik ook liever nu alles vervangen, maar dat het echt kwaad kan verwacht ik niet. trouwens auto is nu 10jr, moet de riem er sowieso niet af? of staat ie volgendjaar op 240000km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.