Citroën Xantia: CV (carpoint) aansluiten op een bestaande CV

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Recent kocht ik mij zo een universeel setje met afstandsbediening aangezien mijn bediening stuk was. Na een heleboel opzoekingswerk had ik eindelijk de CV-module gevonden (achter passagiersairbag met gele en zwarte fiches). Ik had ergens gelezen dat draad 6291 onderbroken moest worden en daarop moet een draad aangesloten worden en een andere draad aan het andere onderbroken stuk draad. Nu heb ik aan de universele module volgende kleur:
wit /witzwart COM
Oranje / oranjezwart
Geel / Geelzwart

Ik heb alle mogelijk combinaties geprobeerd die in de heel beperkte handleiding staan maar geen enkele werkt. Ik hoor de module wel klikken maar mijn sloten reageren niet...

Iemand raad?

phantom tim

Geplaatst door phantom tim (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (315) PRO, 9 jaar geleden

Wordt de cv positief of negatief gestuurd...?

hier staat een uitgebreide handleiding met schema..
http://www.cargoods.nl/technische-inform...

phantom tim (0), 9 jaar geleden

het zou gaan om het negatief geschakeld... Maar het probleem zit meer in het aantal draden... volgens het xantia forum zou het maar 1 draad 6291 (nr. van citroen) maar het lijkt mij onmogelijk te geloven dat het maar over 1 draad gaat die onderbroken moet worden. ik geraak er echt niet aan uit...

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat je ook zou kunnen doen is je kabelbundel die uit de bestuurdersdeur komt even losmaken en meten welke draden plus of juist min geven bij het openen en sluiten van je slot.
Vervolgens de positieve of je negatieve draden van je nieuwe module hier tussen solderen...dus niet onderbreken maar eigenlijk een soort by-pass.
9 van de 10 keer werkt dit naar tevredenheid....

phantom tim (0), 9 jaar geleden

Probleem opgelost.

Oplossing:


Het deurpaneel bestuurderszijde eraf gehaald. Daar de draden gezocht 6203 en 6211. Aan de binnenzijde de vloerbekleding losgemaakt en daar de draden terug opgespoord en gevonden. (lang leve de kleine nummertjes op de draden).

Aansluitingen:
Rood = +12
Zwart = GND
wit is close
wit/zwart open
Geel + Geel/zwart = +12

Dus blijkbaar toch positief geschakeld in tegenstelling tot wat andere forums zeggen...

Alles werkt na veel gevloek en een stuk of 6 zekeringen minder (omwille van de andere info op forums dat er een negatieve schakeling is)...

Bedankt voor de hulp

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

De aanhouder wint...
Goed bezig !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.