Citroën Xantia: motor start niet, enkel 's morgens na lange tijd stil staan in d

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td 66 kw

beste,

mijn xantia heeft een start probleem en dit enkel 's morgens na een volledige dag stil te staan hebben in de kou. Eens hij smorgens start met een quickstarter of slepen met een andere auto, doet hij geen probleem meer voor de rest van de dag.
De 4 gloeibougies zijn onlangs vervangen. Ik rijd al een week met deze auto en hiervoor geen enkel probleem gehad. Deze probleem is de volgende dag begonnen na het vervangen van de gloeibougies.
De ene garagist zegt dat er lucht in de brandstofleiding kan zitten. De andere beweert dat de injector met de draad defect zou kunnen zijn.

Wie kan er mij helpen aub?? Zijn er bepaalde ziektes van deze autos? Mijn auto heeft nog maar 150.000 km

mvg lion

lionkadir

Geplaatst door lionkadir (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

lionkadir (0), 10 jaar geleden

beetje raar maar deze morgen is die van de eerste keer gestart. Ik vind het heel raar, kzal eens wat die morgen doet. Maar volgens mij is er iets heel kleins aan die auto. Laat jullie verder op de hoogte. grtz

Kiteboy (0), 10 jaar geleden

Ah gloeibougies vervangen, Mooi, Heb dat ook ooit eens gedaan en toen was de kabel naar de gloeispiralen stuk gegaan. Even snel meten dus.
Slechte klepspeling kan ook moeilijker starten geven :-)
Lucht in diesel komen kan ook zo'n effect geven en door je 2 de post denk ik daar aan.
Stond deze ochtend de wagen op een andere plek als normaal?

lionkadir (0), 10 jaar geleden

kiteboy eerste en vooral bedankt voor je reactie.
Auto staat laatste 2 dagen gewoon 20 meter verder in de straat op een helling, in het geval dat hij niet zou starten dat ik hem toch in gang kan krijgen parkeer ik hem snachts op de helling. Maar raar genoeg start die laatste 2 dagen zonder probleem.
Ik had de bougies vervangen, de benzinetank vol getankt. Hetzelfde dag nog efkes rondgereden, maar de volgende dag begon de startprobleem. 2 dagen heeft hij niet gestart en nu de laatste 2 dagen opnieuw zonder probleem.

Garagist zij dat de verstuiver met de kabel zou stuk zijn. Maar persoonlijk denk ik eerder dat er een kleine probleem is, zoals een slecht contact.

Graag jullie reacties aub... wil ook niet veel geld uitgeven aan die injector als ik niet weet dat het probleem zeker van daar is.

mvg

Kiteboy (0), 10 jaar geleden

Hey,

Op die helling start hij goed, Vlak, dan start hij slecht... Hm, Gevonden zou ik zeggen :-)
Pompt loopt vol met lucht. dus er is een mimi mimi lekje in je diesel circuit. Nu dat zoeken. Ik weet niet hoe ze dit doen. Ik zou beginnen met dieselfilter te vervangen, Dan alle diesel leidingen :-)
Verstuiver met kabel, Ah de naaldpositie sensor. Als die stuk is dan start uw wagen met precies 101 knikkers in de motor, Luide dieselklop, Hoort je goed!
Maar indien er 101 knikkkers in zitten, laat maar weten :-) Dan is er iets met de vervroeging van de injectie pomp

Da type motor ken ik ni goed, Zelf heb ik 1.9 plat dieseltje en denk dat ze gelijkaardig zijn

lionkadir (0), 10 jaar geleden

raar maar de laatste 3 dagen staat die gewoon vlak voor de deur en start hij zonder enig probleem :) Ik had aan de draden gepruts die naar de verstuivers lopen, en denk blijkbaar dat er daar ergens een kabelbreuk zat. Nu start die zonder enig probleem.
Alvast bedankt voor alle reacties (kiteboy)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.