Citroën Xsara: DB riem vervangen speciaal gereedschap nodig?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

hallo,
ik moet volgende week de DB riem van deze auto vervangen , heb ik hiervoor speciaal blokkeergereedschap nodig of kan ik alles ook op een andere mannier blokkeren?

gr. peter

peterh8902

Geplaatst door peterh8902 (5) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peterh8902 (5) PRO, 17 jaar geleden

2x m8 bouten om nokkenas en brst pomp te blokkeren.

Beunhaas (530) PRO, 17 jaar geleden

De krukas moet ook geblokkeerd worden, dat gaat met een 8 mm dikke pen in een flauwe S bocht, moet achter de startmotor in een gat van het vliegwiel gestoken worden...

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

volgens mij is de pen in het vliegwiel 6 mm stuk pen van 16 cm knikken op de helft 45o en aan een kant beetje puntig slijpen .Hang ook de kontaktsleutel aan deze pen dan kan er niets fout gaan.

mcitr. (0), 17 jaar geleden

je kunt ook de oude riem markeren op de riem en op het nokkenaswiel, het brandstofpompwiel en het krukaswiel. daarna oude riem eraf, tandjes tellen en aangeven op de nieuwe riem. lijkt een hoop werk maar gaat best snel.
met name het blokeren van het vliegwiel als je zo'n speciaalpennetje niet hebt is veel werk(zelf maken is het handigst).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.