Citroën Xsara: scheeve achter wielen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

mensen mijn achter wielen van de xsara staan er schuin onder,waar kan ik naar kijken ik weet dat bij mijn vorige auto (citroën bx) de achterste draag armen waren versleten,is dit ook nu het geval trouwens rechts is meer dan links en de auto hangt achter door zijn veren kan ik de veren verdraaien om de auto omhoog te krijgen, dit heb ik nog nooit gedaan bij die auto, wel van de alfa romeo zo heb ik hem verlaagt,maar hier zie ik 3 torsie staven is dat makkelijk te doen of zeggen jullie van,niet aan beginnen.Wie heeft daar ervaring mee.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Beunhaas (525) PRO, 17 jaar geleden

Het scheefstaan (voorzover het niet hoort, een beetje is normaal) komt van slijtage aan de draagarmlagers, verhelpen is mogelijk maar zo veel werk dat het eigenlijk niet zinnig is daaraan te beginnen, een andere as van de sloop is sneller en goedkoper.
Verhogen kan inderdaad door de torsiestaven te verdraaien , 1 tand geeft 3 mm verhoging
Zie hiervoor een vraagbak van Citroen of Peugeot, diverse modellen hebben deze as :Citroen ZX en Xara , peugeot 205, 306
Er zijn overigens 2 torsiestaven en 1 stabilisator, maar die zie je niet, zit IN de as

flow (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie,ik vind het geen gezicht hebben het rechter wiel die staat schever als de linker,als ik iets van de sloop haal is het ook niet zeker of die wielen recht blijven,ik denk dat ik er maar gewoon aan begin.een andere as kan altijd nog.

PSAturbo (0), 17 jaar geleden

Succes..... Ik wil je ook nog even waarschuwen voor het werk dat erin zit. Je kan het beter op je gemak op de werkbank doen. Helemaal eronder uit dus. Maar als je dat toch doet kan je hem net zo goed gewoon omwisselen voor een goede gebruikte. Die van een 306 is identiek, maar dat weet je vast wel.

Beunhaas (525) PRO, 17 jaar geleden

De achterassen van een Xara en 306 zijn niet identiek, de 306 heeft een grotere spoorbreedte...

flow (0), 17 jaar geleden

Kan dat kwaad.

Beunhaas (525) PRO, 17 jaar geleden

Denk het niet, ook een goeie mogelijkheid is een as van een ZX , die is wel identiek...

flow (0), 17 jaar geleden

Ja,ik ga eens rond bellen naar sloperijen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.