Citroën Xsara: katalysator defect?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI Picasso

Hallo,

Onlangs is de katalysator van mijn auto vervangen, omdat er plotseling een hard geluid was. Echter, is het normaal dat deze katalysator inclusief een 3/4 uur werk + montageklem ca. 500 euro kost!? Ik vind dat voor slecht een nieuwe katalysator een hoop geld!

Wat vinden jullie? Kan ik mijn garage nog wel vertrouwen!?


Mvg,
Jeroen

jvandewaterlaat

Geplaatst door jvandewaterlaat (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

jeroen

dat deze reparatie ongelegen komt, dat kan ik mij voorstellen. maar vooralsnog duur is het niet. de prijs incl montage mag je als normaal beschouwen..

paul,

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

In een katalisator zitten nogal wat edelmetalen welke natuurlijk de prijs opduwen, en het keramiek lichaam met de vele openingen is ook nogal prijzig te maken.

Vandaar dat de binnenwerken van de oude katalisatoren ontdan worden voor de edelmetaal terugwinning.

Cor

jvandewaterlaat (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie snelle reacties! Echter, is het niet vreemd dat deze na 115000 km al moet worden vervangen? Ik heb overigens geen drempel of iets dergelijks geraakt.

mvg,
Jeroen

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is het keramisch lichaam in de katalisator met heel veel kleine kanaaltjes stuk gegaan, is er eenmaal breuk dan zal het lichaam snel verder afbreken, en er blijft een meer of minder holle ruimte over zonder demping .

Daardoor wordt je uitlaatgeluid harder en de uitstoot van roet voor de APK wordt hoger.
Meestal kun je een katalisator vervanger monteren, een demper zonder katalisator, daardoor ademt de motor beter en pakt de turbo beter op.
Een roet kat kan stuk gaan door een te hoge uitlaatgas temperatuur, etc.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.