Citroën Xsara: XSARA 1.9 D is niet meer te starten na een rit van meer dan 15 m

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

IK heb een diesel die na een rit van ± 20 minuten niet meer start. Als je hem een nacht laat staan (± 8 uur) dan start deze wel maar loopt ontzettend onregelmatig. Heb inmiddels ontdekt dat ik het probleem kan voorkomen door of de diesel handmatig op te pompen of door de tank te ontluchten.
Tijdelijke remedie; een gaatje geboord in de tankdop zodat de tank niet meer vacuum zuigt. Startpobleem lijkt verholpen maar nu trekt de auto niet meer.
Als ik de diesel handmatig oppomp heb ik de indruk dat motor beter trekt.

Suggesties ?? De Diesel "specialist" Lasualec in Weert heeft verstuivers vv. en pomp gereviseerd voor het eerste probleem. Uiteraard zonder resultaat maar wel met een vette rekening van € 1439,--

Waar dient het knopje langs de tankvulpijp voor ????

Hans-007

Geplaatst door Hans-007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gielen (0), 17 jaar geleden

vermoedelijk zuigt de motor lucht via de leidingen, of juist via het membraan van het opvoerpompje op de mazoutfilter. Remedie mazoutfilter vervangen. Ik ga ervan uit dat de brandstoffilter vervangen is ( grof en fijn). In de tank zit ook nog een zift, die zorgt ervoor dat de leidingen niet verstoppen, deze kan ook verstoppen. Dat kan je controleren door met perslucht de opvoerleiding door te blazen (tankdop verwijderen) dan gaat de wagen een tijdje terug normaal trekken, daarna verstopt de filter natuurlijk weer. Om de leidingen te controleren, plaats vlak voor de injectiepomp een stukje doorzichtige darm, kan je zien of er lucht wordt aangezogen, een combinatie van oorzaken is natuurlijk ook mogelijk, als de zift in de brandstof tank verstopt is gaat er natuurlijk makkelijker lucht aangezogen worden via de leidingen. Dit komt meer voor dan je zou denken, veel geluk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.