Citroën Xsara Picasso: Defekte startonderbreker

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 hdi

Hoi,

Sinds gisteren wilt mijn auto niet meer starten. Auto heb ik sinds 2 weken. Omdat de afstandbediening knopjes stuk waren heeft mijn vriend geprobeerd deze te maken. Aangezien ik geen reserve sleutels had was ik wel bang dat iets mis zou gaan, maar mannen willen toch altijd alles 'fixen'. Hij heeft geprobeerd de sleutel in te leren. En toen kreeg hij een melding op de dashboard bij het starten: Defecte startonderbreker... en de auto wilt gewoon niet starten. Het lijkt mij een toeval dat juist nu de startonderbreker kapot gaat.. weet iemand wat er hier fout gaat?
Het lijkt mij ook sterk dat door het inleren de startonderbreker kapot is gegaan...help??

alvst bedankt,
shar

Shar

Geplaatst door Shar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik denk niet dat de startonderbreker defect is,maar dat de startonderbreking er niet meer af wilt,met als resultaat niet aanslaan van de motor. Dit zal wel gekomen zijn door het (misschien fout) inleren van de sleutel. Blijft er op het dashbord een lampje knipperen als de auto op contact staat?
Jammer dat je nu geen reservesleutel hebt. Helemaal niet gekregen bij de aankoop? Horen normaal min 2 sleutels bij te zitten....

Shar (0), 13 jaar geleden

Hoi Maarten, dank voor de snelle reactie. Ik heb wel 2 sleutels, alleen past maar 1 sleutel in de stuur contact. Die andere is alleen voor het open en sluiten van de deuren. Ik heb vrijdag nog het code kaart ontvangen van de verkoper. Alleen zit ik nu met de auto in Terneuzen, zeeland en ik zelf woon in lelystad. Kan dit snel verholpen worden door het resetten van de onboard computer? Of moet ik nu een set nieuwe sleutels aanschaffen?

harry4203 (530) PRO, 13 jaar geleden

is niet het 'blokje' van de startonderbreker uit de sleutel gevallen tijdens de poging tot reparatie?
vraag 2, hoe is er geprobeerd die sleutel in te leren? zonder de code die op die kaart staat gaat dat namelijk niet.

Apache (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo gezien het bericht startonderbreking defect zou ik als eerste denken aan de sleutel (die open geweest is, in de sleutel zit een klein zwart blokje genaamd transsponder).

Het beste kan je nu bij een citroen dealer de sleutel opnieuw laten inleren.(wagen en auto nodig om opnieuw in te leren )

Shar (0), 13 jaar geleden

Hoi, mijn vermoeden is ook dat er iets met de sleutel is. Ik ga morgen de auto laten slepen naar een citroen dealer. Hopelijk is het kleine moeite voor een nieuwe sleutel of het opnieuw inleren van de sleutel. Dank voor jullie reacties.

s

Shar (0), 13 jaar geleden

hoi, auto is nog steeds bij dealer. ik heb wel een vraag en hoop dat iemand mij snel antwoord kan geven.
waar precies zit de transponder in de sleutel? het is namelijk zo dat mijn vriend de deksels van de sleutels heeft verwisseld en ik hoor net van iemand dat het kan dat de transponder in de deksels zit.? zo ja, is het de bovenste of onderste deksel?
alvast bedankt.
S

Shar (0), 13 jaar geleden

Ik hoop nog steeds op nuttige reacties :)
Ik ben vanmorgen naar de dealer geweest en uitgelegd wat er precies met de sleutel is gebeurd. dus deksel verwisseld. Volgens de dealer hebben zij geprobeerd de auto te starten nadat zij de transponders hadden verwisseld. dus kan nu niet aan de sleutel liggen. De nieuwe sleutel die zij hebben besteld kunnen zij niet inleren omdat er een nieuwe BSI in zit?? Zegt mij verder niet veel. Nu begrijp ik dat er idd een nieuw bsi is maar nieuwe code heb ik niet gekregen. Dealer zegt dat zij een cc nr nodig hebben of de computer eruit moeten halen om te kijken of het erop staat geschreven. Zo niet dan moet er een nieuw computer systeem in komen wat nogal prijzig is... geen idee wat ik nu moet doen?? Ik hoop dat iemand mij hier advies kan geven..
alvast dank
S

Apache (0) PRO, 13 jaar geleden

-de bsi is een computer van de auto

-transsponder zit in het gedeelte waar de sleutel(stift) in zit + printplaat van de AB

De transsponder code kan een dealer opvragen met behulp van een chassinummer (ik neem aan dat ze dit gedaan hebben).
Normaal gesproken zou u een soort kaartje moeten hebben met de code er op ( ter groote van een pinpas). Zo niet, kijk dan eens in het onderhoudsboekje kijk waar de auto in onderhoud is geweest en die zaak eens bellen. Als u geluk heeft hebben hun de code opgeslagen in hun computer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.