Citroën Berlingo: diesel opvoerpomp stilvallen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

hoy,
Vraagje ,zit er een opvoerpomp b.v in de tank bij een diesel berlingo van al wat jaren oud?
Deze auto valt namelijk soms stil en soms start hij de andere dag niet, na eventjes ontluchten met het hand balgpompje start hij altijd weer .
Met het hand balgpompje krijgt de inspuitpomp altijd rijkelijk voldoende diesel,[grote straal aan toevoerleiding met ontluchtingnippel aan inspuitpomp]
Maar met draaiende motor komt er geen druk of brandtof uit de onluchtingsnippel van de aanvoerleiding. Dit vind ik vreemd, deze roterende inspuitpomp [merk lucas] is toch niet zelf aanzuigend?
Brandstoffilter is niet verstopt [ is van het type 4 imbus boutjes op deksel ]
Ik dacht aan defecte opvoerpomp? maar weet niet precies waar.
Wie weet hier meer van?

iriss

Geplaatst door iriss (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

BertH (0) PRO, 16 jaar geleden

Als er een balgje zit om te onluchten zit er geen opvoerpomp tussen.
Wat wij eens voorgehad hebben bij zo'n wagen is dat er een film vuil voor de aanzuigleiding zat.
Bij een grote belasting van de motor zorgde die film ervoor dat de wagen inhield of zelfs stilviel (dan kwartiertje wachten en de wagen kon terug gestart worden).
Misschien daar eens naar kijken?

Mvg,

Bert

iriss (0), 16 jaar geleden

bedankt voor de reactie BertH,
Vuil in de aanzuigleiding in de tank? Kan. Maar na gewoon gereden te hebben en dan 1 nacht stil te staan start hij de volgende dag soms niet meer, er is dan waarschijlijk lucht in gekomen en het branstofsysteem is dan afgelopen terug in de lager gelegen tank.
Vind ik een zwak systeem zonder opvoerpomp, denk er over om een universeel electrice pompje tussen tank en filter te zetten. En filterdeksel controleren op afdichten.

met vr groet
harry

Beunhaas (485) PRO, 16 jaar geleden

Het is heel simpel:
Ergens tussen de leiding onder de auto en de inspuitpomp komt er lucht in het systeem omdat de slangen en/of het filter niet dicht zijn.
Vervang gewoon de slangen en misschien het knijpballetje en je problemen zijn over
Deze inspuitpompen zijn inderdaad zelfaanzuigend, zo zwak is dat niet, er rijden miljoenen auto's mee en zonder veel problemen daardoor.
Enig idee hoeveel storingen worden veroorzaakt door defecte opvoerpompen? Teveel.....

iriss (0), 16 jaar geleden

oke, kees ik denk dat je gelijk heb
bedankt voor reactie .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.