Citroen C1 2009: Dimlicht C1 werkt plotseling niet meer

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

De beide koplampen van de C1 van mijn dochter zijn er plotseling mee gestopt qua dimlicht. Groot licht en seinen met groot licht doen het nog.. Zekeringen gecontroleerd, zijn goed. Lampen gecontroleerd, ook goed. Stuurkolomschakelaar van verlichting er af gehad en getest bij een 107, doet het prima. Wat kan dit verder nog wezen? Zit hier nog een relais tussen of moeten we denken aan een kabelbreuk? Het dashboard geeft ook aan dat de verlichting het niet doet. De beide stadslichten doen het wel gewoon.

Mazda6dedemsvaart

Geplaatst door Mazda6dedemsvaart , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

Mazda6dedemsvaart, 2 weken geleden

nog een aanvulling, de dashboardverlichting gaat wel branden als ik de schakelaar op dimlicht zet. Het zit hem dus echt in de dimlicht verlichting?

jan T PRO, 1 week geleden

al ander lampjes geprobeerd.

groetjes jan.

    Zoals vermeld in de topic, de lampen zijn gecontroleerd. Ook gemeten, er staat geen stroom op de stekker van de lampje. Zit er nog een relais tussen bij de C1 / 107 of aygo? - Mazda6dedemsvaart, 1 week geleden

Beste antwoord, geplaatst door Mazda6dedemsvaart, 1 week geleden

Probleem is opgelost. Alle stroom van de C1, 107 en Aygo gaan via de km teller. Er was wat corrosie opgetreden bij het stekkertje van de koplampen... schoon gemaakt, contactspray en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.