Citroen C1 2010: Sensodrive automaat

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Goedemiddag, mijn citroen C1 met de SensoDrive semi-automaat start soms niet met het lampje van de sensodrive brandend of knipperend. Ik heb op internet gelezen dat het de shift-sensor kan zijn, ik denk dat ze vrijstandschakelaar bedoelen. Maar bij mij doet een ander probleem op. Er staat weinig op de teller en hij doet het ook maar af en toe, maar ik lees dat het alleen maar erger wordt overal.

Als ik hem in zijn neutraal start slaat hij gewoon aan, wanneer ik dan de keuzehendel naar R of E verplaatst schiet de auto een klein stukje naar voor of achter en valt de motor uit, vervolgens wilt hij niet meer starten. Wanneer het contact uit is kan ik de auto in N niet duwen dan lijkt het net of hij in zijn versnelling staat, maar wanneer ik het contact aan zet dan kan ik hem duwen. Vervolgens alles proberen, keuzehendel alle kanten op met contact aan en 10 minuten wachten. Meestal start hij dan wel weer gewoon en kan ik gewoon rijden.

Eerst dacht ik aan een vastplakkende koppelingsplaat of misschien dat inleren zin heeft. Maar omdat hij nog maar 40.000 heeft gereden weet ik het niet.

Iemand een idee?

JD0294

Geplaatst door JD0294 , lid sinds 4 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Storingen ontstaan gewoon , ook al heeft hij weinig gelopen , sommige storingen ontstaan juist door weinig gebruik.
Ik zou beginnen met uitlezen , scheelt een hoop gegokt en gegis.

    Dat is altijd goed uiteraard, ik ken het probleem mijn tante had het ongeveer elke dag en mijn garage zegt dat ze vaker dit hebben. Ook kom ik genoeg topics tegen. Ik ga hem denk ik laten uitlezen en opnieuw laten inleren omdat het echt voelt alsof je je koppeling laat schieten. (De robot in dit geval) - JD0294, 4 maanden geleden
    Ik denk niet dat het de sensor is omdat het dan niet hoort te kunnen dat hij een stukje springt lijkt me. - JD0294, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.