Citroën Xsara Picasso: Display van snelheidsmeter etc van Xsara Picasso niet te lezen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Mijn ouders hebben een Picasso.

Als de verlichting niet is ingeschakeld, dan kan de display (met o.a. kilometerstand, buitentemperatuur etc) zonder problemen worden uitgelezen. Zodra de verlichting wordt ingeschakeld, kun je vrijwel niets meer zien. En als je dan pech hebt, sta je zonder benzine.

Links van het stuur zitten rechts van de hoogteverstelling van de koplampen twee drukknoppen. Als de bovenste wordt bediend, zou de verlichting van de display feller moeten gaan branden. Als de onderste knop wordt bediend, zou de verlichting minder sterk moeten worden.

Als de knoppen worden ingedrukt bij brandende verlichting, dan is er geen verschil waarneembaar. Het plaatsen van een andere drukschakelaar had ook geen effect.

Wat zou de oplossing kunnen zijn?

(Ik veronderstel dat de lampjes die bij niet brandende verlichting de display verlichten, dezelfde zijn als die branden als de verlichting wel brandt en die je met genoemde knoppen moet kunnen verstellen)

J.F. Boven

Geplaatst door J.F. Boven (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

J.F. Boven (0), 13 jaar geleden

Niemand kent kennelijk dit vreemde probleem.

Zonder dat er iets aan gedaan is (behalve proberen om een CD af te spelen) is het probleem ook weer verdwenen net zo als het is gekomen. Ik heb bij garage Veldma (daar ben ik geweest) gevraagd of het verband kan hebben met een niet goed functionerende radio/cd-speler. Antwoord: het is niet onmogelijk gezien de bedrading van de auto. Andere goedwerkende radio/cd-speler plaatsen en dan komen laten inlezen. Dan zou uit te sluiten zijn dat het met de audio-installatie te maken heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.