Citroën Xsara Picasso: Passagier aibag

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb sinds twee weken een Xsara Picasso gekocht, bouwjaar '02 met 170 000 km op de teller.
Zoals gewoonlijk als ik een nieuwe auto heb aangeschaft krijgt deze een grondige schoonmaakbeurt, en zodoende deze dus ook. Tijdens het schoonmaken kwam ik de ver(ont)grendelknop tegen van de passaier airbag, ik dacht, laat ik dat eens uitproberen om te kijken hoe dat in z'n werk gaat, sleutel erin en hopsa...

Nu ging hij op slot, wat ook werd aangeduid op het instrumenten paneel, maar wat ik ook doe hij gaat niet meer van het slot, wel mechanisch maar niet zichtbaar op het instrumenten paneel. De sleutel kan ik "op" slot doen en die blijft dan ook in die stand staan ik kan de sleutel ook "van" het slot doen en die blijft dan ook in de desbetreffende stand staan. Het airbag lampje op het dashboard, (oranje) die gaat na de zelftest van de auto gewoon zoals het hoort weer uit

Ik heb het geprobeerd om eerst te de auto te starten, auto uit, vervolgens auto(portieren) op slot, van het slot en daarna geprobeerd de airbag te ontgrendelen. niks werk.

Ik hoop dat iemand mij wijze raad kan geven, betreft de juiste handeling die ik moet doen.

Mvg Ruben

Rubenq

Geplaatst door Rubenq (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat de schakelaar defect is. Uitlezen door de dealer en schakelaar signaal bekijken.

Rubenq (0), 13 jaar geleden

Ik heb zojuist de schakelaar er uitgehaald en doorgemeten en die fungeert goed!?,
vervolgens alles weer gemonteerd en nu gaan de bijde oranje airbag lampjes branden als ik de sleutel op "off" heb staan(de motor is aan).
Draai ik de sleuten om naar "on" dan gaan de oranje airbag lampjes uit, nadat ik de auto, uit, aan heb gedaan, hèèl eventjes is het sleuteltje vedwenen geweest op het instrumenten paneel maar na ongeveer een seconde floept'ie er weer op. Ook heb ik de accu polen er een poosje af gehad in de hoop dat er een soort reset zou optreden, helaas.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Geen garantie?.

NLchaosNL (0), 13 jaar geleden

even langs de garage gaan, de airbag zal via de computer weer even in de BSI gezet moeten worden waarscijnlijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.