Citroën Berlingo bj2000 2.0 HDI: Distibutie vervangen, waterpomp vervangen noodzakelijk?

Bouwjaar: 2005

Ik ga de distibutieriem van mijn berlingo laten vervangen.
De km-stand op dit moment bedraagt 166.000.

1) Is het noodzakelijk om ook de waterpomp te vervangen?

2) Is het noodzakelijk om ook de spanrol te vervangen?

Groet Bart

ennovations

Geplaatst door ennovations (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

de waterpomp is aan te raden en is niet zo duur,maar de spanrol zou ik ZEKER meevervangen

ennovations (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je snelle antwoord.
Spanrol laat ik vervangen zal ook niet zo duur zijn.
Watbetreft de waterpomp wat is het risico van doorrijden met dezelfde pomp? Lekkage of kan hij ook vast lopen en daarmee flinke schade veroorzaken.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

soms durven ze lekken door een verandering van spanning op de riem.

ron10289 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,

uit kostenbesparing wordt deze vaak niet mee vervangen.
mijn mening is, als hij niet lekt laten zitten.
of het voordelig is? mocht hij lekken moet er ook meteen weer een nieuwe distributie riem op, deze is maar 1 maal te spannen.
ik leg altijd aan de klant voor, of wel vervangen en op zeker gaan of niet vervangen, een paar euro in de zak houden en het risico lopen dat men 2 maal moet.
de meesten kiezen voor de 2e optie. enkel weleens meegemaakt dat na pakweg 20.000 de pomp alsnog lekte, maar in grote lijnen nooit geen problemen.

ron,

ennovations (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden.
Het risico op lekken wil ik wel nemen.
Zeker als het meestal wel goed gaat.

ron10289 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,

er is helaas niemand die je garantie kan geven.
het blijft een risico.

ron,

AJB (0) PRO, 18 jaar geleden

wie laat nu voor een dergelijke klus een waterpomp van pak hem beet 60 euro zitten, ik kan je op een briefje geven dat de waterpomp het niet nog eens 160000 km volhoud. en stel dat de pomp na 20000 km begint te lekken. dan kun je hetzelfde werk weer doen. Dus op het moment dat de distributieriem vervangen moet worden is het aan te raden om er een complete set op te zetten inclusief een waterpomp, en dan nog een aandachtspunt de krukaspoelie goed controleren want deze gaan ook vaak kapot. Het is nl. en poelie die uit twee delen bestaat en deze twee delen willen na verloop van tijd wel eens loskomen van elkaar waardoor de multiriem eraf loopt en als je pech hebt komt deze tussen de distributiriem waardoor deze van tijd afspringt met alle gevolgen van dien

ennovations (0), 18 jaar geleden

Ik dacht dat een waterpomp op zijn minst 150 euro zou gaan kosten maar maar dit bleek slechts 50 euro te zijn. Kun je hem eigenlijk niet voor laten zitten. Bij mijn auto bleek de oude overingens al te lekken dus moest hij er zo ie zo van af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.