Citroën Xsara: dsahboard electronica

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Het wordt kouder s'nachts, dus begint helaas de snelheidsmeter van m'n Xsara 1.4 break weer kuren te vertonen. Na een dagje in de zon is alles weer normaal. De storing is dus temperatuur en/of vocht gevoelig. Inmiddels zijn de accu en aarding onder motorkap als oorzaken uitgesloten.

De kuren: bij opendoen deuren (lampje 'deur open'gaat aan) flitst de snelheids meter even naar 100 km/u. Dit gebeurt ook bij het contact aanzetten. Onder het riiden geeft de snelheidsmeter bij iedere gereden km (als de hoofd km-teller 1 km omhoog telt) een zwiep, soms zo erg dat hij naar 0 gaat en blijft, de motortemp. meter gaat dan naar maximum. Resetten door contact uit/aan (op een rechte weg vanwege stuurslot) brengt de meters weer aan de praat .

Aan/uit zetten andere stroomverbruikers heeft geen enkele invloed.

Dit alles wijst richting spanningsregelaar voor de dashboard electronica, waar een contact los zit of een condensator e.d. temp/vocht gevoelig is?

Weet iemand waar dit ding precies zit?

pieterdewaard

Geplaatst door pieterdewaard (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pinkje (0), 16 jaar geleden

hallo het kan een fische zijn die los zit ik had het bij mijn temperatuur meter contact aan en sloeg op hol ddan bleef hij beneden tijdens het rijden en ineens weer omhoog ben beginnen zoeken onder het dasch bord zat een fische en die zat los in elkaar geklikt en is opgelost was wel ne saxo maar denk dat bij jou ook iets zal zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.