Citroën Picaso: duur kopje koffie Citroen Picasso 2001 BSI

Bouwjaar: 2001

Ik was er niet bij toen mijn vrouw 's morgens een bak koffie in het dashbord kieperde, alles ging in storing auto starte niet meer. Waarschijnlijk is de meeste koffie over de printplaat van de zekeringen gelopen.
allerlei storingen openbaarde zich in random lampen die aan of uit gingen ook terwijl er geen sleutel meer in het contact zat.
later heeft ze de auto weer kunnen starten om volgens een tip de kachel vol aan te zetten en de motor te laten lopen om de print te laten drogen
's avonds zet ik er een losse standkachel in omdat mij het spontane lichtorgel niet aan staat en de accu loskoppel om verder schade te beperken.
na twee dagen drogen start ik deze en rijd naar de Citroen dealer omdat deze alleen de BSI kan uitlezen/ instellen.
conclusie nieuwe BSI want de oude is helemaal in de war en kortgesloten.
Slik, wel duur maar goed de BSI is vervangen door de dealer, deze komt met de melding dat alles weer werkt alleen de deuren kunnen niet meer op slot. DUH? en nu moet ik maar proberen ergens anders een alarm in te laten bouwen die de deuren wel centraal vergrendelt. de knop op het dashbord laat wel een licht klikje in de BSI horen maarvergrendelt vervolgens ook niets.
De dealer zei dat er ergens een storing was uit te lezen vanuit de BSI (data)en dat de BSI niet de impuls van het centrale vergrendeling aanstuurt, Ze hebben geen tijd meer daara om aan deze oude citroen te werken die niet door hun in onderhoud is en staat in de weg, ze sturen me dus weg nadat ze er een dure BSI erin hebben gelepeld maar niet de auto hebben afgewerkt.

Hoe kan je (buiten de BSI om ) toch de deuren centraal vergrendelen?
Mag een dealer een klant wegsturen met storingen die zij niet kunnen oplossen? maar ook geen alternatief aanbieden.

groet Jos

Vossebos

Geplaatst door Vossebos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (160) PRO, 14 jaar geleden

Jos, ik zet je probleem even bij Citroen!

Maar...., ik zou in dit soort kwesties altijd naar een andere Citroen dealer gaan voor een second opinion, want hier op de site kan er alleen maar gezinspeeld worden op de (on)-mogelijkheden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.