Citroën Xsara Picasso: Verlies koelvloeistof

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi

Hallo, ik heb het volgende probleem. Ik verlies koelvloeistof.
De auto is afgelopen vrijdag bij de garage geweest (geen dealer). Ze hebben hem onder druk gezet, ook met draaiende motor, maar ze konden niets vinden. Ik dacht dan is het probleem over, niet dus!
Ik heb vanochtend weer koelvloeistof bij moeten vullen. Nou denk ik zelf dat het de waterpomp is maar volgens de garage lekte hij niet. Als ik op de snelweg rijdt dan geeft hij aan dat de temperatuur goed is (drie streepjes), maar zodra ik langzamer rijd geeft hij één streepje minder aan (twee streepjes dus).
De ditributie riem is bij 160k vervangen en ik weet niet of de waterpomp ook gedaan is. Ik heb hem in 2008 gekocht. De auto heeft tot nu toe 225k gelopen. Wat is het probleem?

Freddie38

Geplaatst door Freddie38 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ronjo (0), 14 jaar geleden

Dop van het expansievat niet kapot?

Freddie38 (0), 14 jaar geleden

Nee, hij is niet kapot, althans er is niets geconstateerd door de garage. Morgen ga ik naar een Citroen specialist en dan zie ik het wel verder.

Freddie38 (0), 14 jaar geleden

Vandaag geweest bij de Citroen specialist. Blijkt dat er koelvloeistof lekt bij het expansievat bij de sensor voor melding "koelvloeistof bijvullen".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.