Citroën Xsara: Dynamo Vervangen Xsara

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v NFU

Hallo heren (en eventuele damens),

De dynamo van mij Xsara (Phase II) heeft het begevenen en nu wil ik deze zelf gaan vervangen. Ik wil ook meteen de stuurbekrachtigingspomp mee vervangen omdat deze een beetje olie lekt en daardoor ook waarschijnlijk de dynamo is stuk gegaan.
Nu zoek ik wat info van hoe te werk te gaan, zo zit op de multiriem een automatische spanner, ik heb mij laten vertellen dat je deze kunt ontspannen door aan de bout op de poulie van te draaien dat deze dan los zou moeten komen, maar dan draai ik alleen de bout maar los, heeft iemand mischien de gouden tip om deze te ontspannen? Of moet ik gewoon op 1 of andere manier de poulie naar achteren zien te drukken? De wagen is overigens voorzien van automatische airco dus de multiriem drijft de dynamo, stuurpomp en aircopomp aan.
Hoe kan ik overigens het beste te werk gaan met het vervangen van de dynamo en de stuurpomp, en wat moet ik los hebben en hoe zit het allemaal vast?
Ik heb al een vraagbaak van de xsara maar deze beschijft alleen maar de Phase I en daar is deze motor niet in gelevert en zit het ook nogal anders in elkaar.

Alvast bedankt voor de reacties en info,

Gert

Gerrit313

Geplaatst door Gerrit313 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Sieperman (0), 15 jaar geleden

Heb je al eens geprobeerd om de spanner met deze bout te lossen? want er wordt vaak linkse schroefdraad toegepast in deze spanners.
Ik heb wel enkele keren deze spanners los gehad maar kan me niet meer voor de geest halen hoe het geheel eruit ziet.

Bart_ (0), 15 jaar geleden

Is het inmiddels gelukt, ik moet nl dezelfde vervanging uit gaan voeren op eenzelfde auto. Heb je speciaal gereedschap nodig gehad?

nobsv (0), 15 jaar geleden

ik heb deze riem al vervangen en een sleutel geplaatst op de spanner,
draai deze naar de ontspanrichting met je sleutel,
deze komt zo niet los.

zorg erook voor om even de tijd te nemen een tekeningetje te maken hoe hij loopt want achteraf bestaat de kans om dit niet meer te weten .
ik heb dit wel ergens liggen als het moet.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.