Citroën zx: Electische klep koolstoffilter

Na enige tijd niet lekker lopen op LPG (van mijn ZX) ben ik weer verder gaan zoeken. Nu kwam ik een losse draad tegen van de electrische klep van het koolstoffilter. Kan iemand mij vertellen of dit van invloed kan zijn op de motorprestaties van mijn auto op LPG. En wat doet de klep eigenlijk??


tonku

Geplaatst door tonku , lid sinds 18 jaar geleden

1 Reactie

alexander242 PRO, 18 jaar geleden

Het koolstoffilter slaat de benzinedamp op die uit benzinetank komt.Vroeger werd het gewoon naar doormiddel van een ontluchtingspijp naar buiten gebracht.Met het huidige milieu eisen is dat niet meer mogelijk.Nu worden de benzinedampen opgeslagen in een koolstoffilter en doormiddel van een elektro magnetische klep aangestuurt door het motormangement naar het inlaatsysteem gebracht.De motor zuigt dit aan en wordt hierdoor mee verbrandt.De klacht die je omschrijft? kan in mijn ogen niet door dit systeem komen.Controleer of je het probleem ook op benzine hebt! Zo niet dat zit het puur in het LPG systeem.
Hoeveel km heeft ie gereden,gebeurt het koud/warm,deellast/vollast/stationair.het is belangrijk dat je veel mogelijk info. geeft over het probleem.De verdamper van het LPG systeem moet eigenlijk ook om de 100.000 KM gereviseerd worden.denk zelf ook dat hier het probleem in zit.Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.