Citroën C5: Elektronica (software)

Bouwjaar: 2002

Mijn C5 break vertoont de volgende gebreken:Het begon met het spontaan openen van de halve (glazen) achterklep.Volgens de dealer was de schakelaar kapot en de gekoopste oplossing uitschakelen op de computer zodat de klep gesloten blijft en niet meer kan worden gebruikt.Na 1week begaf de achterruitenwisser en sproeier het.Volgens de daeler was de schakelaar aan de stuurkolom stuk, maar het vervangen door een nieuwe schakelaar bood geen oplossing het probleem bestaat nog.
Vervolgens 2 dagen later opende ik de achterklep en begonnen de remlichten te branden en waren niet meer uit te krijgen,alleen door losnemen van de accuklemmen.Toch maar de klemmen weer op de accu gemonteerd en met brandende remlichten naar huis gereden.
Thuis aangekomen wilde ik de auto stoppen, maar de motor bleef gewoon door lopen terwijl ik de sleutel uit het contactslot had.
Ruim voor dat deze problomen zich voordoen is er een trekhaak gemonteerd, een CDwisselaar gemonteerd en de uiterruit openen software matig uit geschakeld.Wie wil en kan hier iets zinnigs over zeggen. Alvast bedankt voor je reactie.

G.Keurs

Geplaatst door G.Keurs (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de juiste kabelset gemonteerd bij de trekhaak?
Controleer ook eens de bedrading bij de scharnieren van de achterklep willen nog weleens breken en dan sluiting maken.

G.Keurs (0), 18 jaar geleden

Je hebt gelijk, het zat in de aansluiting van de trekhaak. De elektrische aansluiting die wegklapbaar is was vol water gelopen omdat de lekgaten niet meer onderin zitten in weggeklapte toestand. Dit is gelukkig oplost, maar het probleem met de achterruitenwisser en sproeier bestaat nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.