Citroën C5: Uitveren voorzijde

Bouwjaar: 2001

Bij het met matige snelheid nemen van verkeersdrempels hoor ik bij het UITVEREN van de voorzijde van mijn C5 HDI 2001 een bonk.
Het lijkt alsof de voorzijde te week is bij het uitveren. Als het ware zit hij aan z'n eindje. Het inveren geeft geeft geen enkel probleem. Nwe bollen gaven geen oplossing.

Fred3336

Geplaatst door Fred3336 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

Kijk even bij de veren of alles er nog op zit, dus ook plaaten/schotels aan het begin/eind van de veer. Deze zijn ooit bij mijn renault afgebroken....half jaar zelfde soort bonk gehad, nooit gezien wat het was....bleek dat veer niet tegen bovenschotel aanzat, maar tegen frame.
Dat maakte het geluid, maar deed het verder prima.

stefaan11093 (0) PRO, 18 jaar geleden

bas zit er volledig naast de c5 heeft veercilinders en geen veren!!!!!!!!!!! de meeste c5 maken lawaai als men een drempel overrijd en de wagen uitveerd , het is een bonk aan de voorzijde.de de latere c5 is het iets minder te horen.

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kan in ieder geval de koppelstangenvan de stabilisator voor even controleren op speling.

mcitr. (0), 18 jaar geleden

Inderdaat meest waarschijnlijke zijn de stangen van de veerpoot naar de stabilisatorstang. Kun je vaak voelen door auto aan beide kanten met wielen van de grond te zetten en die stangen heen en weer te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.