Citroën C3 2011: emissiesensor (motor storing)

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Het emissie sensor lampje(storing motor, code P0132) blijft branden. In garage werd een nieuwe lambdasonde geplaatst (helaas).

clioke

Geplaatst door clioke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Tja, de betrokken lambdasensor is een breedband sensor die geen voltage afgeeft.
Dat voltage wordt pas gemaakt door een stukje hardware in de motor-computer.

Er kan een bedradingsprobleem zijn tussen motor-computer en lambdasensor.
Eventueel kan ook de motor-computer defect zijn.
En er is nog de mogelijkheid dat de software van de motor-computer een verkeerde code doorgeeft.

Is de garage een dealer?
Zo nee, weet je hoe er werd uitgelezen? Merk en type apparatuur?
Algemene EOBD scanner of in Citroen fabrieks modus?

clioke (0), 3 jaar geleden

Oldford, dank voor je antwoord. De garage was tot voor enkele jaren een erkend dealer maar door reorganisatie binnen citroen kan of mag hij dit embleem niet meer dragen. De apparatuur welke hij hanteert is alles citroen, de rest van je vragen kan ik niet beantwoorden.
Deze morgen heeft mijn auto nog aan de computer gehangen en hier werd de foutcode opgeheven nu is het afwachten wanneer het symbooltje (motor) weer verschijnt op het dashboard.

check

Beste antwoord, geplaatst door clioke (0), 3 jaar geleden

Opgelost.
Na veel gepalaver, dan plotseling de oplossing. Ik moet tijdens de toen heersende koude bare weersomstandigheden, op het knopje met het sterretje tijdens het rijden geduwd hebben, kan mij herinneren dat er toen een raar geluidje te horen was, heb daar verder geen aandacht aan besteed. Nu door het feit dat het lampje bleef branden en de melding "motorstoring" steeds weer terugkwam, ben ik tot 3 keer terug naar de garage geweest (zonder onkosten maar ook geen oplossing).
Tot vòòr tweetal weken, stap ik in mijn auto, zet mijn automaat nogal bruut in de achteruit, maakt dat ding een hels geluid en ging plots het befaamde lampje met "sterretje" uit. Tot op heden is dat zo gebleven. Het zou kunnen dat ik door die eerste handeling iets geblokkeerd heb, dus, niet meer op het sterretje drukken tijdens het rijden.
Dit topic kan bij deze gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.