Citroën Jumpy: geen vermogen meer

Bouwjaar: 1997

hallo ik heb een jumpy 1,9 td 90 ps. het probleem is als volgt de motor heeft te weinig trekkracht naar mijn idee voorheen liep de motor als de brandweer nu is het net de gewone diesel zonder turbo turbo levert wel druk koppakking is wel goed wie kan mij voorzien van enige nuttige tips bvhd

Bas autoexpert

Geplaatst door Bas autoexpert (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij hebben zelf een keer gehad dat de katalysator gedeeltelijk verstopt zat. Proefrit zonder uitlaat en de auto trok weer als een lier. De oorzaak was een scheurtje in de kop naar het uitlaatkanaal zodat er koelvloeistof in de kat 'verbrand' werd. Dit heeft op den duur verstopping veroorzaakt.

Wat ook kan is dat een turboslang binnenin stuk is zodat er een hele flap los binnenwerk de doorstroming belemmerd.
Er zit ook een potje bovenop de pomp waaraan hij de turbodruk meet. Er zit een slangetje aan vanaf de turbopijp. Hier kan natuurlijk ook iets mis mee zijn.
Rookt de motor ook extreem?

maxuma (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk de zekeringen eens na onder de motor kap achter de accu

Bas autoexpert (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb het probleem gevonden de intercooler is lek ga ik vervangen in ieder geval bedankt

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

kon je ook duidelijk het sissen horen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.