Citroën Xsara Picasso: Geen vermogen, roken, turbo wordt heet, heel slecht aanslaan..

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 hdi

Ik rijd sinds een maand deze auto. Een paar keer de melding gehad "storing motormanagement". Doorgereden en niks aan de hand.Gisteren op een binnenweg rustig aan het rijden en ineens geen vermogen meer....terugschakelen en gasgeven maar geen vermogen.. Op de snelweg een paar keer teruggeschakeld en toen was het vermogen weer terug. Een eindje verder zelfde probleem, maar dit keer een ratelend geluid vanuit de motor, het leek of het vanuit de turbo kwam. Geluid werd steeds erger toen het ineens ophield. Als de motor warm is, heel moeilijk aanslaan en veel roken.bij gasgeven geen vermogen en veel roken.Turbo wordt ook heel heet,zelfs roken.Als de motor koud is slaat de motor goed aan, maar geen vermogen.

AUB wie kan me helpen... ??

Picasso 1.6 hdi

Geplaatst door Picasso 1.6 hdi (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt waarschijnlijk de turbo kapot, waat heel veel voorkomt bij die motoren.
Gewoon vervangen lost niets op, er bestaat een speciale procedure die je nauwgelet moet volgen anders heb je geen succes.
De turbo gaat kapot door gebrek aan smering. Ik mail het je even door.

Picasso 1.6 hdi (0), 12 jaar geleden

Dank je wel Hendrik.. Ik had al een vermoeden dat het de turbo was..

Weet je toevallig wat een turbo kost ?
En waar kan ik een gereviseerde kopen?

Groetjes, Fouad

Lange Henk (0), 12 jaar geleden

De turbo gaat kapot door geen smering, als je de motor direct uitzet, na de turbo even mee te laten spelen. dus na een snelle rit, voor het uitzetten, de motor even 30 seconden stationair laten draaien, om zodoende de turbo de kans te geven, even uit te draaien met olie nog in het systeem. Doe je dit niet, loopt de boel onherroepelijk vast. Ik heb nooit begrepen, dat hiervan geen melding gemaakt wordt in het instructieboekje. En een turbo is niet echt gratis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.