Citroën Xantia 1.8i 16v: geen voeding op hoofdrelais en boordcomputer

Bouwjaar: 2000

Ik heb hier in de werkplaats een xantia 1.8 16v G3 die ineens afsloeg tijdens het rijden en vervolgens niet meer aan de praat te krijgen is. Na het meten van diverse spanningen, blijkt er op het hoofdrelais en dus ook op de bobines en de boordcomputer geen spanning te staan. Sleutel herkenning werkt wel, het lampje op het dashboard gaat uit, maar verder totaal niets. Zekeringen gecontroleerd alsook het contactslot. Wie weet de oplossing?

auto haarlem

Geplaatst door auto haarlem (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik heb net even op het schema gekeken en er zou normaalgezien een afgezekerde stroom ( +30 ) en een niet afgezekerde stroom ( +15) op het hoofdrelais moeten aankomen. Indien dit niet het geval is moet je toch even je bedrading controleren
succes, eric

Turbo_hdi11674 (0), 20 jaar geleden

Controleer ff de kabelboom die onder de radiateur doorloopt deze (dikke) kabelboom maakt een vrij scherpe draai naar de ecu.
en het hoofdrelais.Daar ontstaat af en toe een breuk in de kabel. ( meestal de 15+ draad)

auto haarlem (0) PRO, 19 jaar geleden

Oplossing bleek uiteindelijk de dertigpolige stekker achter de voorbumper/rechter binnenscherm te zijn. Zes draden enorm gecorrodeerd. Stekker overbrugd auto loopt perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.