Citroën C3: Geluid onder dashboard of middenconsole

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Beste Monteurs, mijn vrouw rijdt een C3 uit 2007 met climate control.
Sinds een paar maanden horen we een soort ratelend geluid kort nadat de auto gestart is of gaat rijden. Het duurt slechts een paar seconden en komt vermoedelijk onder het dashboard of middenconsole vandaan.
Het komt tijdens het rijden hooguit nog een keer voor, alleen bij lange afstanden.
Ook maakt het geen verschil of airco en of ventilator aan staat. Toch heb ik zelf het vermoeden dat het daar wel mee te maken heeft omdat er een constante luchtstroom is ook bij uitgeschakelde kachel/airco fan.
Misschien een klep o.i.d.?
Wie weet raad?

niek8145

Geplaatst door niek8145 , lid sinds 16 jaar geleden

11 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Ik vermoed dat er een stelmotortje van je kachel de geest begint of heeft begeven , schakel eens over van buitenlucht naar recirculatie vermoed dat deze klep het is.

niek8145, 3 jaar geleden

Ik zal het morgen even testen. Is er een beetje bij te komen om te vervangen of is demontage dashboard noodzakelijk?

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Eerst maar eens kijken wat er precies mis is , motortjes is in de regel wel bij te komen .

niek8145, 3 jaar geleden

Update; op alle manieren kachel/ airco getest met recirculatie aan of uit. Hoge/ lage fan snelheid , luchtstroom richting etc. Geluid deed zich niet voor bij stationair gebruik terwijl ik luisterde met hoofd " onder dashboard"
Wat ik niet gemeld heb maar ws wel belangrijk dat het zich in 95% van de gevallen voordoet nadat je net weggereden bent.
Geluid is dus lastig te traceren tijdens rijden.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Ook gecontroleerd met de airco uit ?

niek8145, 3 jaar geleden

Ja met airco aan en ook uit.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Start de motor eens met de motorkap open en luister zelf en laat een ander de auto eens starten , kan ook maar zo uit de motor komen natuurlijk , hydraulische klepstoter bv.

niek8145, 3 jaar geleden

Probleem is dat het zich dus(bijna) niet voordoet bij stationair lopen. Vaak net (voordat je de straat uit bent) na het wegrijden.
Het heeft de laatste week niet opgespeeld(normaal dagelijks), misschien door niet gebruiken van airco?

    Hoi Niek. Ik heb precies hetzelfde met mijn Citroen C3. Ik zie dat t bericht van 2 jaar geleden is maar hoop dat je dit ontvangt en mij kunt vertellen wat de oorzaak was en hoe of repareren makkelijk/goedkoop was. Groetjes Sigrid - SigridvR, 1 jaar geleden
    Hallo Sigrid, de auto is nog steeds in ons bezit. En mijn vrouw rijdt nog steeds rond met de "verborgen kabouter" .De klacht is niet minder of erger geworden in de tussentijd. Ik heb besloten om pas actie te ondernemen als er daadwerkelijk iets stuk gaat. Ik kan je helaas niet verder helpen. Andersom, mocht jij iets ontdekken dan zijn de meelezers waarschijnlijk wel benieuwd. Succes met de "troubleshoot". - niek8145, 1 jaar geleden

SigridvR, 1 jaar geleden

Ik ga volgende week naar de garage om te kijken wat t kan zijn. T geluid komt terug als ik op de knop van lucht circulatie druk. Ben bang dat t dashboard eruit moet om t te maken dus misschien inderdaad ook optie om de ‘kabouter’ te laten zitten.

Danny van Leeuwen, 11 maanden geleden

Ook de C3 van mijn vrouw heeft dat probleem, en inderdaad ook opnieuw als je de luchtcirculatie bedient. Heb gezien (met mijn hoofd onder het dashboard ;) ) dat het de bediening van de buis voor luchtcirculatie of buitenlucht betreft. Naar mijn bescheiden mening moet inderdaad het halve dashboard eruit om daar goed bij te kunnen. Ben er niet aan begonnen...

SigridvR, 11 maanden geleden

Ik ben naar de garage geweest. Ze hebben t gemaakt. 30 euro. En maakt geen geluid meer. Dus gelukkig niet de hele dashboard eruit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.