Citroën C3: rechter buitenspiegel is niet meer te bedienen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Vermogen (kw): 60

De bedieningsinformatie naar de diverse organen verloopt serieel. Dat wil zeggen dat over één draad meerdere informatie gestuurd wordt. Blijkbaar is er iets mis met de aansturing.
Wellicht baat een 'reset' door de accuklem gedurende ongeveer een minuut los te halen en daarna weer te koppelen.

opzichter

Geplaatst door opzichter (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opzichter (0), 5 jaar geleden

Beste techneuten,
Ik ben in het bezit van een C3 1.2 VTI 60KW/82PK uit 2013 , een semi automaat met schakelflippers en alle denkbare toeters en bellen.
Recentelijk wilde de rechterbuitenspiegel alleen nog maar schoksgewijs en onvolledig inklappen, dus heb ik die gedemonteerd en vast gezet op zijn maximale stand.
Nu wordt het interessant: sindsdien wil de rechter spiegelverstelling niet meer functioneren en blijkt zelfs het rechterraam omhoog te gaan m.b.v. deze spiegelversteller!!!
Om het nog verwarrender te maken: als ik de 2 stekkers van de rechter spiegel los haal, functioneren zowel de airco alsook de cruisecontroll niet meer!
Zo zout heb ik het nog nooit gegeten!
Is er hier iemand met voldoende kennis die weet of en hoe ik mijn rechter spiegel opnieuw moet “inleren” of is er hier iets heel anders aan de hand?

opzichter (0), 5 jaar geleden

Ik heb deze tip van Hundoendat ter harte genomen; het bleek ook een makkie, want de plus-klem kan zonder gereedschap worden los gekoppeld.
Helaas is het gedrag van de spiegelverstelling rechts niet veranderd.
Wat wel is veranderd, is dat ik eergisteren de spiegel weer heb gemonteerd en alle (2 stuks) stekkers heb aangesloten. Het in- en uit-klappen van de rechter spiegel werkt nu naar behoren, maar de spiegelverstelling zelf doet niets.
Ook kan ik nog steeds het omhoog schuiven van het rechterraam bedienen via de omhoog-knop van de spiegelversteller!
Overigens wil het omhoog schuiven van het rechterraam niet lukken met de knop in de rechterdeur, en daar heb ik al 2 stuks van een sloperij in gehad!
Met de daarvoor bedoelde knop in de linker deur werkt het naar behoren.

Is er niet een reset-methode via de boordcomputer?
Of via uitleesapparatuur van Citroen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.