Citroën Berlingo: Gloeien Berlingo DW8

Brandstof: Diesel, Motorcode: DW8

Hallo,

ik heb sinds een maand een Berlingo DW8 en heb het volgende probleem.

Bij de koude start gaat het niet goed, auto rookt grijs/wit, loopt beroerd, na een keer gas geven loopt hij goed. Daarna geen probleem meer. Na een paar uur ook niet. Maar 's avaonds na het werk wel weer.

Nu lees ik van alles over kleppen, brandstof filters en timing Driem.

De Driem is bij 120.000D vervangen door de vorige eigenaar bij een Citroen dealer, bewijs sticker onder de motorkap. Of toen de kleppen gesteld zijn is niet helemaal bekend. (?) (huidige km stand 147.000km)

Nu lees ik ook een verhaal over de koude start systeem en nagloeien. De gloeibougies heb ik pas vervangen maar het nagloeien doet hij niet. Het lijkt mij dat bij het nagloeien er spanning op de gloeibougies blijft staan, wanneer ik met een LEDspanningsmeter de gloeibougies meet valt de spanning eraf zodra ook het lampje op het dashboard uitgaat.

Klopt dit of moet er spanning op blijven staan en dus zal de gloei timer/relay defect zijn???


Alvast bedankt

Bertk1969

Geplaatst door Bertk1969 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sebastiaan1987 (0) PRO, 14 jaar geleden

gloei timer/relay ga die eens vervangen haal er een op een sloperij komt wel vaker voor

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

Als er 12v op de gloeiers komt dan moet hij jier goed op aanlsaan, mits de gloeiers goed zijn. Je kunt dan gloeikast wel uitsluiten.
Ik denk toch aan klepspeling op lucht in brandstofsysteem. Je kunt de speling ook vrij eenvoudig controleren. Als je stellen moet wordt het minder..

harry4203 (480) PRO, 14 jaar geleden

als er spanning op de gloeistiften komt hoef je het gloeirelais idd niet te vervangen. (gaan bij die auto's trouwens ook zelden stuk) dat de spanning eraf valt als het lampje uit gaat is volledig normaal. contr voor alle zekerheid de werking van de gloeiinstallatie eens met een amperetang. een overgangsweerstand in de plusaansluiting naar het gloeirelais wil wel eens voorkomen.
ben echter wel bang dat het probleem, zoals hierboven reeds gemeld zich toch in te strak staande kleppen bevindt.

Bertk1969 (0), 14 jaar geleden

Het waren inderdaad de kleppen die te strak stonden, autootje start nu weer perfect zelfs bij -10 1x gloeien en broeeeeemmmmm.

Thanks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.