Citroën Berlingo: Hulp gevraagd multiriem Berlingo 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,
Ik heb laatst mijn carterpan er af gehaald deze lekte nogal, alles netjes schoon gemaakt nieuwe pakking er op en weer terug gezet, Omdat de auto-spanrol samen met de aircopomp vast zit op de carterpan heb ik deze los moeten maken. Nu wil ik graag de multiriem weer terug plaatsen, ik ben er al achter dat ik in het vierkantje dat onder bij de spanrol zit hem van de spanning af kan halen maar ik krijg dan alleen nog steeds met geen mogelijkheid de multiriem om de krukaspoelie. Verder heb al gekeken of er andere delen zijn die ik kan verstellen zoals dynamo maar deze zitten allemaal vast gemonteerd en zijn niet te verstellen. Is er misschien iemand die mij kan vertellen hoe ik die riem weer terug krijg
Alvast bedankt

marcow_89

Geplaatst door marcow_89 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marcow_89 (0), 12 jaar geleden

heeft iemand voor mij misschien de loopvolgorde van de riem? er zit een 6pk1660 riem om volgens mij toch de goede

eddegrood (0), 12 jaar geleden

Ik neem aan dat je bedoelt dat je dezelfde multiriem terugplaatst? Dan zou die natuurlijk moeten passen. Laatst had ik een nieuwe en hetzelfde probleem; bleek de verkeerde, paste met geen mogelijkheid.
Ik kan je verder helaas niet helpen. Ik ga binnenkort ook zo'n automatische spanner van PSA demonteren maar heb dat nog nooit gedaan. Ik zie dat vierkante gat maar kun je me svp precies zeggen wat je nou doet om hem te lossen? Bijv. een staafje met een tik er in slaan? Een vierkante passende sleutel erin en dan linksom of rechtsom draaien? Met veel kracht? Ik be ben benieuwd.
Dank voor je bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.