Citroën Berlingo: Berlingo 1.9d bj 2000 geen stroom waar het moet bij contact af

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Weet iemand waar ik een constante + op kan zetten voor volgend probleem op te lossen? :
eenmaal als ik mijn contact afzet heb ik:
-geen binnenverlichting meer (zowel niet manueel opzetten als met het openen van de deuren gaat de verlichting niet aan)
-mijn klokje in mijn dashbord stopt
-mijn radio verliest zijn geheugen (dit heb ik al opgelost met een kabel van de accu rechtstreeks naar de radio te trekken)
-enz...

het enige wat ik nog kan zonder het contact opstaat, is mijn lichten opzetten..
(mijn zekeringen zijn trouwens allemaal nog goed)

yvesw1

Geplaatst door yvesw1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Beunhaas (340) PRO, 12 jaar geleden

Bij Citroen heeft de aansteker meestal permanent prik
Is daar makkelijk vanaf te tappen.

yvesw1 (0), 12 jaar geleden

[quote=Beunhaas]Bij Citroen heeft de aansteker meestal permanent prik
Is daar makkelijk vanaf te tappen.[/quote]
ja dat klopt ook, maar dat is het probleem niet, daar had ik desnoods een extra kabel voor gelegd van de accu uit voor constante stroom te hebben maar waar moet ik deze constante stroom op aansluiten voor de binnenverlichting en de dashbordklok continu van stroom te voorzien? (dit zijn de 2 dingen die ik hoofdzakelijk mis)
ik heb voor de binnenverlichting al van alles geprobeerd zoals rechtstreeks stroom zetten op de aan/uit schakelaar, de drukknoppen in de deur, op de zekeringen, enz...

toch lukt het mij maar niet zonder dat de binnenverlichting heel zwak oplicht ofzo zonder de contactsleutel om te draaien...en dan heb ik mij nog niet met het de dashbordklok bezig gehouden want weet niet welke kabel ik daar moet hebben, daar vertrekken er zoveel aan het dashbord en gaat dit 12v zijn?, daar durf ik niet zomaar stroom op te zetten zonder hier eerst wat hulp te vragen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.