Citroën Berlingo: Vermogensprobleem 2.0 hdi

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI ( DW10TD RHY ) Siemens sid 801

Hallo,

Momenteel heeft de auto last van een vermogensprobleempje....

Voorbeeld;- Auto rijd +/- 50 km/h, 2000 toeren in 3de versnelling. Bij spontaan volgas geven om te kunnen versnellen gebeurt er weinig tot niks, totdat de turbo er bij ongeveer 2300 toeren in komt. Wanneer de auto eenmaal goed op gang is, is er weinig aan de hand.
Af en toe in laag toeren, tussen 1500 en 2000 bokt / stoot de auto....
Af en toe lichte rookontwikkeling achter de auto ( tijdens versnellen )...

Bij proefrijden met losgenomen stekker van de Lmm, rijd de auto gewoon perfect/lekker. Zodra de stekker word teruggezet, probleem weer aanwezig)

Ugr is afgedopt, brandstoffilter reeds vervangen ( voor onderhoud ), geen brandend motorlampje, uitgelezen op foutcodes ( p0401 aanwezig als Tijdelijke storing ).

Kan ik ervan uitgaan dat de Lmm de boosdoener is?



Bvd

Mark

Mark_84

Geplaatst door Mark_84 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mark_84 (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost.....!

Lmm uitgewisseld, niets geholpen.
Ugr controle op afdichting van de klep ( vacuum was al afgedopt ). Klep stond een fractie open, dit zichtbaar gekregen door met remmenreiniger bovenop de klep te spuiten. Alu. plaatje ertussen gezet voor een 100% afdichting.....

Herprogammering motor Ebe uitgevoerd, en probleem is verholpen.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.