Citroën Xantia: hydrauliek/niveau

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td

Hallo allemaal,

We hebben een Xantia uit 1998 met het volgende gebrek: Als we de auto starten zakt hij achter tot maximale en het duurt dan ook goed 30-40sec. tot hij weer op niveau is. Ook hij stationair draait weet hij soms ineens weg te zakken. Hebben al menig stoep of drempel met de trekhaak geraakt......Het "plastic" staafje is achter al vervangen. En soms is hij achter erg "stug" wat we niet van Citroën gewend zijn .....
Wie kan ons helpen? Alvast reuze bedankt voor jullie hulp.

Tony11620

Geplaatst door Tony11620 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Om de hoeveel seconde hoor je een Tik ?

Tony11620 (0), 14 jaar geleden

Beste "fordmonteurtje",

Als ik het goed heb tikt hij in de 12 tot 14 seconden één keer. Ik heb vandaag nog iets geprobeerd: ik heb hem in de hoogste stand gezet ,hij ging keurig na enige tijd omhoog.Toen ik hem weer in de normale rijstand zette ging hij voor in de normale stand maar achter zakte hij helemaal weg en kwam ook niet meer omhoog.Toen onze zoon op de trekhaak ging staan ging hij achter wel omhoog , maar naar mijn mening(ben een leek) miste er nog een 1 tot 2 centimeter.

vriendelijke groet
Tony

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

stug achter kan wijzen op slechtere veerbollen achter, controleer ook je LHM nivo, Auto in hoogste stand, dan moet het metertje op het resevoir tussen de markeringen staan. Hoogte regelaar achter gaan nog wel eens kapot bij de Xantia.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.