Citroën Xm: IDI compressiewaarden koud ivm Diesel start koud niet

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1TD XUD11ATE

Hoi,

Het probleem is dat de motor niet start bij de koude start. Als de motor net heeft gelopen start deze direct weer. Als dan 10 minuten gewacht wordt gaat het starten al veel slechter (terwijl de motor dan toch nog warm is). Hoe langer gewacht wordt hoe slechter de start is. Eenmaal gestart loopt de motor zoals behoort (met bijbehorend vermogen).
Het opvallende is dat de motor koud direct aanslaat als deze aangetrokken wordt. De startmotor gaat goed rond.

De koppakking is vervangen en de wervelkamers zijn opnieuw vastgezet, waardoor de compressieverhouding nu 24-25 bar is op alle cilinders. Dit is met koude motor gemeten.

Het is het motorblok met de compleet mechanische brandstofpomp. De brandstofpomp is al vervangen voor een andere die zowiezo goed is. De verstuivers zijn getest enkele maanden geleden bij een Dieselcenter en waren nog goed genoeg. Er is geen lucht aanwezig in het brandstofsysteem (gemeten aan de retourkant van de brandstofpomp).

Mijn vragen:
- Kan de compressieverhouding de oorzaak zijn van het slecht starten?
- Wat kan het anders zijn?

Groeten,

Rudy

r2u0d5y

Geplaatst door r2u0d5y (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je bedoelt de compressie einddruk,die waarde van 24/25 bar is prima. Ik lees niet over het voorgloeien werkt dit wel?

Hans

r2u0d5y (0), 15 jaar geleden

Dank je, ik wilde namelijk al een blokwissel gaan doen omdat ik het niet kan vinden maar dat zal ik nog maar even uitstellen als de compressie-einddruk goed is.

De voorgloeibougies zijn ook nog goed, deze heb ik laatste nogmaals gecontroleerd. Ze zijn trouwens een half jaar geleden vernieuwd.

Heb je enig idee hoe de koudestartverrijking goed afgesteld kan worden (dus niet proefondervindelijk, dat heb ik namelijk al geprobeerd)?

Groeten,

Rudy

320 (0), 15 jaar geleden

heeft deze auto een opvoerpomp in de tank .?

r2u0d5y (0), 15 jaar geleden

De motor ligt nu in een Peugeot 205 en heeft geen opvoerpomp in de tank.

Rudy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.