Citroën 0: Inhouden picasso 2003 2.0 16v

Ik heb hier een citroen picasso automaat staan die zowel op benzine als lpg met warme motor inhoudt. Met koude motor is er niets aan de hand.
Bij plotseling gas geven bv. stoplicht trekt hij langzaam op en bij een laag toerental plotseling gas geven begint de auto te stoten. Op lpg zelfs ploffen. Enkele weken geleden auto opgesleept. Gaskleppotentiometer defect (naast remvloeistofpot). Deze vervangen door een nieuwe en daarna is volgens de klant het probleem begonnen.
Lambdasonde werking is ok. Bij vol gas gaat hij netjes op rijk staan. Andere bougies en bobineblok geprobeerd. Alles zonder resultaat. Wie helpt me uit de brand?

marco2809

Geplaatst door marco2809 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

voor ons is het makkelijker als we weten welke storingscodes aanwezig zijn waardoor betere richting bepaalt kan worden
ook de storingscodes van de automaat zijn belangrijk als daar storing drukverschil instaat reageert de m.m. computer daar op door het vermogen te reduceren als deze storing inderdaad aanwezig is moet de automaat iets hoger afgevuld worden om dit probleem uit de wereld te helpen
vanuit citroen is er een mededeling om een steuntje te monteren op het inlaatspruitstuk om het gasklephuis minder te laten trillen kijken of er een update aanwezig is is ook een mogelijkheid en de derde mogelijkheid van bougies en bobine is eveneens een mogelijkheid
het belangrijkste zijn de storingscodes van de computer

marco2809 (0) PRO, 16 jaar geleden

Motorstuurapparaat heeft geen defectcodes. Bougies en bobine zijn al vervangen.

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

geeft de computer van de automaat storingscodes als je deze uitleest
ik verwachte wel dat bobine en bougies vervangen waren

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

misschien ergens valse lucht?

marco2809 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Geen defectcodes in de hele auto. Motor was inwendig versmeerd. De autobaan opgeweest en de motor goed schoongebrandt. Tevens de klant advies gegeven merkbrandstof te tanken en niet bij de witte pomp.
Bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 0 of stel zelf een nieuwe vraag.