Citroën 0: nokkenas

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Hallo collega's,

we hebben de koppeling van een camper vervangen waarin een citroen 2.5 dieselmoter ligt uit 1991. Bij het demonteren bleek dat de doorgaande (nokken) as vast bleef zitten in het lager in de versnellings bak. Na veel moeite het lager losgekregen van de as, koppeling gemonteerd en nieuw lager geplaatst.Na een proefrit stopt de moter. Blijkt dat er klepstoters langs de kleppen zijn geschoten. Kan iemand mij vertellen wat er fout is gegaan bij het vervangen van de koppeling en wat nu de beste (en makkelijkste) oplossing is. Alvast bedankt

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 16 jaar geleden

Vertel eerst eens een begrijpelijk verhaal.
Hier is geen touw aan vast te knopen.......

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

dat het druklager vastzit op de prise(nokken)as kan ik er nog wel uithalen, maar dat er klepstoters langs de kleppen liggen ????????????, daar kan ik geen kaas van maken.

Wat ik er eventueel van kan maken, is dat de stoterstangen ( onderliggende nokkenas), langs de tuimelaars zijn geschoten zou een optie zijn, maar dan zou het een gevolg zijn van een veel te ruime klepspeling, en niets te maken hebben met de koppelingreparatie.

Groeten Marcel

asx (0) PRO, 16 jaar geleden

kan alleen als je de as uit het blok getrokken hebt

jan4911 (0) PRO, 16 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid, de nokkenas bij deze moter is een as die aan de ene zijde wordt aangedreven door de distibutieriem en aan de bakzijde zijn 2 poelies bevestigt voor de aandrijving van oa dynamo.Deze as zit gelagerd in de versnellingsbak.Vandaar doorgaande as. Zo duidelijker??

jan4911 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ikzelf betwijfel ook dat het iets met het vervangen van de koppeling te maken heeft maar hoe leg je dit uit aan een klant??

asx (0) PRO, 16 jaar geleden

is inderdaad een vreemde construktie en veel klanten zullen het niet begrijpen.
toch denk ik dat het hier te zoeken moet zijn.

asx (0) PRO, 16 jaar geleden

is inderdaad een vreemde construktie en veel klanten zullen het niet begrijpen.
toch denk ik dat het hier te zoeken moet zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 0 of stel zelf een nieuwe vraag.