Citroën Xsara 1.4: Inhouden van motor na starten na ca. 200 meter rijden

Bouwjaar: 1998

Bij servicebeurt bleek koppakking lek, alles vervangen.
Echter na het starten (probleemloos)hapert de motor na ca 200 meter rijden.
Remedie gaspedaal gedeeltelijk ingedrukt houden en auto laten doorrollen totdat plotseling na ca 20 meter de motor weer oppakt en voor de rest van de rit probleemloos verder rijdt (snel-langzaam-stapvoets geen probleem)
Heb je niet genoeg snelheid dat moet je noodgedwongen even van het gas, meteen gas geven waarna de motor weer inhoudt. Dit herhaalt zich tot je genoeg snelheid hebt om de auto te laten doorrollen zodat de motor weer automatisch pakt.

Dit herhaalt zich iedere keer als de motor uitgeschakeld is geweest voor korte of langere parkeerstop.

Uitlezen op de computer garage (geen merk-dealer)leverde niets op, garage is naar Citroen geweest om daar te laten meten en ook hier 2x niks.
Hierna nogmaals uitgebreider laten meten door Citroen en hier kwam storing van Lambda sonde naar voren. Vervanging van deze heeft niet geholpen.

Garage kan het niet vinden, zijn wel bereidwillig maar zolangzamerhand (maand mee bezig) is de rek in mijn geduld en portemonnee op.

Wie herkent de situatie en heeft de gouden tip??

Wim12234

Geplaatst door Wim12234 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

De MAP-sensor van dit type voertuig durft wel eens stukgaan. Geeft ook geen foutcode !!! Deze staat rechtstreeks op de inlaatcollector (zonder verbindindsdarmpje). De 3-weg stekker meevervangen.
De merkdealer kan deze testen door met zijn testkast aan te sluiten en te kijken in tabel "meting parameters" naar "inlaatdruk" en kijken of deze tijdens het inhouden abnormale schommmelingen geeft.
MVG

Wim12234 (0), 19 jaar geleden

Ben inmiddels met de auto op vakantie geweest en 3000 km later was probleem nog steeds hetzelfde.
Nu opeens 2 weken later begon het probleem af te nemen. Eerst trad het probleem op na iedere korte of langere parkeerstop, het nam af tot niet altijd en nu de laatste ritten trad het niet meer op.
GOVA bedankt voor de reactie, ik vrees echter dat het meten "tijdens het inhouden" een probleem zou worden gezien de korte tijd dat het optreedt en dat de eerste metingen "niets" op hebben geleverd. Blijkbaar kwam het probleem niet voor op de testbank van de garage.........

Mvrgr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.