Citroën Xsara Break 1.6 G3: startprobleem op benzine

Bouwjaar: 1998

Ik heb een Xsara 1.6I break 2e hands gekocht en een AG DGI G3 gasinstalatie in laten bouwen. Nu na bijna 2 jaar heb ik bij het starten (op benzine dus) het probleem dat de auto op 3 cilinders start en daardoor bij het overschakelen op lpg slecht loopt of afslaat. Ik heb de dealer e.e.a. laten controleren en die kon alleen maar een lekkende verdamper als oorzaak noemen.
Bij de gasinbouwer (Olijve in Assen) hebben ze de verdamper gecontroleerd en daar was niets mis mee. Zij hebben er speciale bougies ingezet en de bougiekabels vervangen alsmede een reinigingsmiddel in de benzine gedaan. Wel weer euro 200,- armer maar het wordt er niet beter op. Momenteel start ik de auto gewoon op benzine wacht 30 seconden tot deze regelmatig draait, rij ca. 1 a 2 kilometer en schakel dan pas over op LPG.
De LPGinbouwer suggereerde tevens een vervuild inlaatspruitsuk oid ?? wat eventueel gereinigd zou moeten worden.
Iemand nog meer ideëen c.q. oplossingen ??

dongstra

Geplaatst door dongstra (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

c2vts (0) PRO, 19 jaar geleden

1.6 staat bekend om de 20.000 km kleppen stellen op lpg. Probeer het eens Inlaat 0.2 mm. Uitlaat 0.4 mm. Succus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.