Citroen Berlingo 2007: Koelsysteem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Goedendag,

Mijn schoonvader heeft een citroen berlingo 1.6 16v uit 2007 met het volgende probleem.
Hij heeft al langer problemen met het koelsysteem. De radiateur is vervangen ivm lekkage. Een paar weken later is de temperatuursensor sensor vervangen ivm afwijking in de temperatuuraanduiding op het dashboard. Het probleem wat er nu is en eigenlijk ook al op het moment van het vervangen van de temperatuursensor is dat het koelwater in het expansievat na een rit van zeker 40km koud blijft. De temperatuur op het dashboard is goed maar de koelventilator staat lang na te draaien. Er is geen lekkage.
Temperatuurmeter dashboard staat rijdend op 70 a 80 graden, bij stilstaan motor uit en contact aan loopt hij naar 90 graden. Hebben jullie enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Ik hoor het graag. Alvast bedankt
Vriendelijke groet,
Jos

jos309rfs

Geplaatst door jos309rfs (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jos309rfs (0), 3 jaar geleden

Niemand?

jan T (10) PRO, 3 jaar geleden

thermostaat goed /waterpomp in orde?

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.