Citroën Ax: koelwaterslang

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

De koelwaterslang maakt vanaf de waterpomp? een scherpe bocht naar achteren. Hij lekt precies bij de bocht. Er komt een klein straaltje vloeistof uit. De slang is daar gemakkelijk los te koppelen door de slangenklem los te draaien. Echter, hij loopt langs het motorblok tot aan de achterzijde van het interieur en zit ook daar met een slangenklem vast. Hoe hard kan ik daaraan trekken? Is trouwens erg lastig bij te komen. Kan ik de slang niet slechts voor een deel vervangen en nieuwe op oude slang koppelen met een slangkoppeling van PE of messing en twee slangenklemmmen?

Trouwens, de korte slang ca. 10 cm boven op het motorblok die gaat naar ik weet niet wat vertoont ook haarscheurtjes. Deze moet ik, denk ik, ook maar vervangen. Wat voor slang is dat? Als j'm los koppelt gaat de motor uit.

Deax

Geplaatst door Deax (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

niet te hard aan trekken klem los en met mesje de slang insnijden,bovenop de motor zal wel naar stappenmotor gaan of carterventilatie,gewwon vervangen kost niet alles

Deax (0), 13 jaar geleden

Dag Robby dank voor je advies. Ik heb uiteindelijk de slang vlak na de slechte bocht afgesneden. De bocht zelf heb ik vervangen door een kniestuk waterslangkoppeling van PE. Er zit nu geen knik meer in de slang. Hoop dat het zo nog een tijd uit zingt.

Het gaat om carterventilatieslang heb ik me laten vertellen en die kan alleen een dealer leveren. Moet daar dan nog even achteraan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.