Citroën Xm: koppeling vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200td 60kw

hallo hier jo
zou een koppeling met drukgroep willen vervangen bij xm 2200 td 60kw van 1995,kan mij iemand vertellen of alleen de versnellingsbak moet verwijderd worden van de moter en de moter laten zitten of volledig moter met versnellingsbak uitbouwen zoals vroeger bij de cx 2500td .
alvast bedankt

johannes twee

Geplaatst door johannes twee (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi, je kunt de koppeling vervangen zonder de motor te demonteren, leg de bak op het sumframe en je hebt net ruimte om het vliegwiel te demonteren

johannes twee (0), 13 jaar geleden

Bedankt Hans voor de tip en heb via andere bron nog info ontvangen dat er 3 type versnellingsbakken voorzien zijn namelijk BE3,deME5T,en de MG5TB.
Bij de BE3-en ME5T-versnellingsbakken kan de versnellingsbak naar onder uitgebouwd worden motor blijft zitten,bij de MG5TB-versnellingsbak dient motor compleet met versnellingsbak te worden uitgebouwd,zou dat kunnen kloppen volgens jou?
gr. jo

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hello Jo, werk nu rond 35 jaar in citroen and peugeot, maar heb voor een kopp. plaat nog nooit de motor te hoeven demonteren van een xm, wij gebruiken altijd een klein hulpmiddeltje om de plaat te centreren, anders lukt het dus niet, hoop dat ik via deze een foto kan sturen, anders via je normale mail.

Cheers, hans

johannes twee (0), 13 jaar geleden

Nogmaals bedankt Hans voor de info van zo ervaren iemand, foto mag je sturen naar jlefevre@edpnet.be als je wild en kan ik aan de slag.
Gr. JO

johannes twee (0), 13 jaar geleden

Top top Hans ben van beroep draaier- frezen en heb thuis draaibank staan dus dat asje is binnen 1 minuut af bedankt voor de juiste maten en zal verder wel mijn plan trekken dus deze topic kan gesloten worden.
groetjes Jo Jo

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...


niet dit soort taferelen uithalen he

johannes twee (0), 13 jaar geleden

ja ja Renaultofiel dan ben je pas de pineut maar heb wel genoeg ervaring om te weten welke bouten los moeten maar toch bedankt voor de schone foto.
groetjes Jo Jo

johannes twee (0), 13 jaar geleden

zaterdag koppeling vervangen alles prima verlopen en 7 tal uren aan gewerkt dus deze topic mag afgesloten worden
gr Jo Jo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.