Citroën Xsara: kopplings kabel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw8 1.9

Vandaag een nieuwe kopplings kabel gehaald en monteerd,maar de koppling pakt al bij 1 cm loslaten,dat is niet fijn rijden,heb toen onder bij het pedaal gekeken en zag 2 m8 bouten die heb ik los gedraaid en het pedaal ingedrukt,en vast gedraait maar het is nog niet wat het moet zijn,als ik die bouten losdraai terwijl het pedaal niet is ingedrukt en weer aandraai heeft het pedaal een paar cm speling en schiet het oog van de haak,kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

abxsport (0), 17 jaar geleden

Koppeling moet je volgens mij stellen bij de versnellingsbak, niet in de auto. Correct me if i'm wrong.

flow (0), 17 jaar geleden

Hallo, daar valt niks te stellen,wel zit er in de kabel een soort span mechanisme maar volgens mij werkt die helemaal niet.wat ik heb gedaan is een ring van 3,5 mm gedraait op de draaibank en die tussen het aanslagrubber en de kopplings gaffel gezet zodat de kabel strakker komt waarmee die ook wat hoger oppakt,de kabel die is geleverd is gewoon iets te lang waardoor de koppling heel laag oppakte,deze week krijg ik een andere dan maar weer proberen.

abxsport (0), 17 jaar geleden

Orgineel Citroen? Of toch wat anders? Gewoon orgineel Citroen nemen, zit je altijd goed met lengte. Heb je de oude en nieuwe kabel goed vergeleken?

flow (0), 17 jaar geleden

toch wat anders,ik heb de nieuwe naast de oude gelegt en de nieuwe is gewoon 4mm langer.Maar 1 ding snap ik niet,er zit een span inrichting in de kabel dus die zou hem toch moeten spannen.

abxsport (0), 17 jaar geleden

Je kan maar een klein stukje afstellen, paar milimeter denk ik. Dusja zal toch een origineel worden...

flow (0), 17 jaar geleden

Kan ik dat dan handmatig afstellen.Ik heb niks gezien dat ik zelf kan stellen.

Gerben75 (0), 17 jaar geleden

Vertrouw er maar op , gewoon ORIGINEEL ophalen bij de Citroen dealer . HEb veel minder gedoe en werk !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.