Citroën C3: lampje SERV bij fietsdrager

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400

Ik heb hier een C3 waarbij op het dashboard het lampje SERV geregeld brandt bij gebruik van een bepaalde aanhangwagen of een fiestendrager. Het lijkt enkel te branden bij grotere belasting zoals bij het (terug)draaien. Probleem is niet bij alle aanhangwagens. Het ingebouwde diagnose-systeem heeft niets geregistreerd. Iemand ervaring ermee ?

rallyfiesta

Geplaatst door rallyfiesta (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Fietsendragers hebben een flut-verlichting, zet een knipperlicht en de verlichting aan en je ziet vaak het hele circus flauw mee-knipperen, misschien dat hier de oorzaak zit.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Wie heeft de trekhaak geplaatst? Juiste modules gebruikt?

rallyfiesta (0) PRO, 15 jaar geleden

Het is geplaatst bij de dealer. Er zit een 13 polige aansluitdoos van Multicon op. De fietsendrager is van het merk Thule, normaal toch geen prul. De stekker van de fietsendrager is 7 polig zodat je enkel de binnenste aansluitingen gebruikt bij de multicon doos... zit daar ergens het probleem ?

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb hier hetzelfde met een vectra C, komt alleen maar voor met de fietsendrager, de drager van Thule is wel goed, maar de verlichting blijft rommel, de vectra doet dat alleen maar op de linker RAW.

Je kan iedere aanhanger of caravan er achter hangen en het is goed, ook die met 7 polige stekkers.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Neen, dan ligt het aan de brol van de verlichting. Als dealer trekhaak ingelezen heeft met Lexia III maar daar geen probleem mee zijn. Vanaf 2006 zijn ze toch zo gevoelig voor bijkomende "gewone" elektriciteit............

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=jhl]Neen, dan ligt het aan de brol van de verlichting. Als dealer trekhaak ingelezen heeft met Lexia III maar daar geen probleem mee zijn. Vanaf 2006 zijn ze toch zo gevoelig voor bijkomende "gewone" elektriciteit............[/quote]
of proxia 3 (ja bij Citroën hebben we 2 testkasten ) maar de C3 hoeft niet ingellert te worden, altans ik heb er diverse ondergezet ( ook een 08 model) en niet hoeven in te leren dus daar zal het niet aanzitten. ik zou eens een andere fietsen drager er achter zetten, (ander merk ander model van 2008!) en dan weer kijken of een de stekker los halen van de drager.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.