Citroën C1: Lekkage langs deur bestuurderskant ???

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 998 cc ?

Ik heb een groot probleem met een lekkage aan de onderzijde van de deur aan de bestuurderskant, bij veel regenval staat het gedeelte voor je voeten gewoon blank, we hebben geconstateerd dat het water zo'n 10 tot 15 cm van de voorkant over de dorpel loopt (moet ongeveer 2 cm omhoog en dan nog tussen de rubber en de deur door)
De rubbers in het raam en rondom de deur heb ik deze zomer vernieuwd, we hebben met water en hoge drukspuit alle mogelijke testen al uitgeprobeerd, ook via voorruit en onderkant enz. enz. daar komt totaal geen druppel water binnen, alleen zoals hierboven omschreven, bij de dealer deze zomer nagevraagd of dit probleem meer voorkomt bij de C1, maar hebben het nog nooit aan de hand gehad zeggen ze, wil toch weer eens naar de dealer gaan en opnieuw het probleem aankaarten, wil er gerust voor betalen maar het probleem moet dan wel opgelost worden, misschien is hier iemand die dit leest de oplossing heeft, ik zal in elk geval mijn bevindingen vermelden, u kan mij ook nog vragen stellen die zal ik trachten te beantwoorden, maar ik ben geen echte autokenner.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Groeten Henk.

heris

Geplaatst door heris (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Heb je ook al gekeken naar de afdichting achter de deurpanelen , daar kan het ook vandaan komen.
De paravan afvoergaten zijn open onder de voorruit ?
Er blijft ook geen water in je dorpel staan , afvoergaatjes open aan de onderkant?
Als je een opendak hebt , is de afvoer daarvan schoon ?
Dit soort lekkages ligt in de regel niet aan de deur of raam rubbers.

heris (0), 10 jaar geleden

Hartelijk dank voor de snelle reactie, ik ga dit vanaf morgen onderzoeken, er staat als het geregend heeft inderdaad altijd veel water onder de deur op de dorpel als u dat bedoelt, maar heb daar nog nooit gaatjes gezien om het af te voeren, in elk geval u hoort er nog van, nogmaals bedankt.

Groeten Henk

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Goed lezen , onderkant dorpel.
En er zitten afvoergaatjes in de onderkant van de deur , maar de grootste kans is de afdichting achter de deurbekleding.

heris (0), 10 jaar geleden

Heb afspraak gemaakt bij de dealer 6-11-2013, wordt vervolgd.

Groeten Henk.

heris (0), 10 jaar geleden

Beste Ferrie,
Het probleem zou opgelost zijn, ik heb een kopie van de mogelijke problemen gemaakt en bij de afspraak aan de receptie laten lezen maar deden voorkomen dat ze wel wisten hoe ze het moesten oplossen, in elk geval heb ik al de voorkomende problemen gemarkeerd en bij het brengen van de auto op de zitting gelegd en bij het ophalen heb ik het niet terug gevonden, dus ik ga er vanuit dat het gelezen is, wat ik ook wilde, dan heb ik ook de monteur nog gesproken en die had het over het deurrubber bijgesteld te hebben, dus zou het probleem opgelost zijn.
Nogmaals bedankt voor de heldere uitleg al ben ik een groot leek op dat gebied, maar de tijd zal het uitwijzen of het opgelost is.

Groeten Henk.

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Er komt nog genoeg regen om te zien of het opgelost is , we wachten gespannen af.
Gr. Ferrie

heris (0), 10 jaar geleden

Beste Ferrie,
Vanmorgen ontdekte ik dat het probleem nog niet is opgelost, ik had het laten drogen maar we hebben nog maar weinig regen gehad, en ik ontdekte ook dat de auto met de wielen aan de bijrijderskant in de goot staat geparkeerd, dan staat hij vanaf achter gezien een beetje afhellend naar rechts er onder de portierdeur aan de chauffeurszijde altijd water blijft staan, dat heb ik aan de andere kant nog nooit gezien, ook als hij andersom geparkeerd staat.
Maar nu komt het, ik ben vanmorgen terug geweest in garage waar ik dit laten nazien heb er nieuw deurrubber vervangen moest worden als het probleem zich nog voordeed, zoals ik al heb vermeld heb ik het deurrubber en van het raam deze zomer al vervangen, dit heb ik in de garage al eerder aan gegeven maar dat had er ingeplakt moeten worden en nu kan dat niet meer gebruikt worden (wij konden dat er gewoon indrukken en klaar was het) als je dat nu losmaakt kan dat niet meer gebruikt worden zeggen ze daar, wat moet ik daar nu mee als groot leek, volgens mij is dit een echt lulverhaal ??? graag een antwoord van de kenner, bij voorbaat hartelijk dank.

Groeten Henk

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Is de afdichting achter het deurpaneel al gecontroleerd ? , deurrubber lijkt me niet de oorzaak.

heris (0), 10 jaar geleden

Ik heb geen afdichting achter het deurpaneel gecontroleerd omdat ik fysiek niet meer in staat ben dit uit te voeren helaas, en daarom had ik een uitdraai van van alles wat het zowat kan zijn gemaakt en dit nog kenbaar gemaakt bij de citroen deler maar ze luisteren niet naar je, je kan je auto brengen en als hij klaar is ophalen, met andere woorden kun je daar zelf niet meer bij zijn om het een en ander te checken, bij ons kan je ook geen brug huren zodat je overal wat gemakkelijker bij kunt en controleren, dat is een probleem, maar ga vanaf nu maar proberen iemand te zoeken die dit voor mij kan doen, wat die afdichting achter het deurpaneel betreft moet dan de bekleding verwijderd worden ?? en het verhaal van het deurrubber dat niet meer gebruikt kan worden heb je daar een mening over ondanks het de oorzaak is of niet ??

Groeten Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.